Statsminister Jonas Gahr Støre på klimatoppmøtet COP26 i Glasgow. Foto: Terje Pedersen / NTB

Så er dagen kommet da Norge skal fortelle verden hvordan klimaproblemene skal løses. Det er nok ikke så mange andre enn norske medier som synes det er super-interessant.

Ifølge NTB holder statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) tirsdag Norges innlegg på klimatoppmøtet COP26. Det blir en linjetale, varsler klima- og miljøminister Espen Barth Eide.

Han forsøker å forklare nærmere hva det betyr:

– Det er en tale som skal stå der fordi den sender et signal, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap).

Noen ble kanskje klokere av den presiseringen.

Barth Eide vil ikke avsløre noe om innholdet i innlegget som statsministeren skal holde, men kaller det en linjetale med et internasjonalt perspektiv på regjeringens klimapolitikk.

Det er visst ikke småtterier verden her kan vente seg fra Norge, den humanitære stormakten som nå også skal bli klimastormakt:

– Det skal bli en tale som setter en tydelig kurs, sier Eide.

En kurs mot hva?

Dessverre for både Barth Eide, Støre, de ledende norske mediene og alle andre som tror dette er en stor begivenhet, er det nok ikke særlig mange andre «der ute» som bryr seg nevneverdig om Norges tale.

På dette møtet strømmer den ene talen ut etter den andre, og alle er til forveksling like. Det eneste som ser ut til å variere, er hvilken rekkefølge de ulike talerne har stablet de samme flosklene i.

«Ansvar, bærekraft, det haster, tiden renner ut, kommende generasjoner, mer handling, det gjøres ikke nok, fornybart, avskogning, grønn innovasjon,  rettferdighet» osv.

Det er i grunnen ikke så rart at den aldrende Joe Biden like godt falt i søvn under en av disse talene. Det er kanskje like godt om han ikke setter seg ned i en god stol for å høre Støres versjon.

Det er ventet at statsministeren vil holde det norske innlegget rundt klokka 13.50 norsk tid.

 

En bok som gjør inntrykk:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.