Det er mange nordmenn som har stiftet bekjentskap med fremmedkulturell barneoppdragelse. Ikke bare ignorerer innvandrerforeldre at barna kaster stein på dyr og fugler, de blir i tillegg sinte hvis nordmenn påpeker at dette er galt.

Ved Østensjøvannet i Oslo var man i fjor mildt sagt fortvilet over en ny og brutal kultur som ikke var interessert i å mate endene, men heller ville kaste stein på dem:

Det samme har vi sett i Sverige, hvor man har gårder hvor barn kan komme for å mate og klappe dyrene. Politiet måtte tilkalles etter steinkasting mot dyrene da foreldrene ble truende mot gårdspersonalet etter tilsnakk om barna.

Foreldre som forsvarer at barna deres plager dyr, vil sannsynligvis ikke bry seg så mye om at barna deres plager andre barn heller. Og da særlig norske barn, som ikke har de samme steinkastende tendensene eller den samme voldelige oppdragelsen. Man forstår hvorfor norske par med små barn flytter ut av Oslo før barna når skolealder.

En av våre lesere har sendt oss bilder fra en lekeplass på Tøyen. Her skrives det spesifikt på et skilt at det ikke skal kastes stein:

Leserbilde

Foto: Google maps

Denne lekeplassen ligger i Gunhilds gate, like bak politihuset på Grønland.

Vår leser, bosatt i området, skriver til oss:

Lek blant våre nye landsmenns barn ofte er preget av vold og dominans – helt ned i 2–3-årsalderen. Og ofte er ikke voksne til stede når barna leker.

Skiltet: den lille tusj-korreksjonen – Bongpark: en bong er en pipe som brukes til å røyke hasj – store mengder på kort tid. Lekeparker på Tøyen har gjennom år blitt brukt av narkoselgere og brukere med innnvandrerbakgrunn. Derfor punktet om: Borgpark er primært for barna.
Ja, skiltet vil sikkert hjelpe. Sukk.

Det starter med steinkasting og fortsetter med knivstikking og drap. Et slikt skilt om steinkasting er omtrent like virkningsfullt som armbåndene i Sverige med «tafsa inte» da det var en bølge av festivalvoldtekter.

Norge har importert en voldskultur som nordmenn trekker seg bort fra, samtidig som ivrige mangfoldsaktivister, bosatt på trygg avstand, ønsker mer.

Kjøp Asle Tojes bok her!

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.