Det var «tumulter» under Black Lives Matter-demonstrasjonen i Göteborg, opplyste SVT i juni 2020. «Uroligheter» var betegnelsen Göteborgs-Posten valgte.
Halvannet år senere står 36 personer tiltalt. Fra droner, politikameraer og overvåkningskameraer i butikker kommer sannheten for en dag: Innvandrere plyndret butikker og kastet brostein mot politiet og andre forbipasserende.
I juni 2020 sa politiet at dette var «personer som tok ut sin frustrasjon på feil plass og ved feil anledning»:
– De här personerna har ingenting med demonstrationen att göra. Det är personer som tar ut sin frustration på fel plats och vid fel tillfälle, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson till SVT Nyheter Väst.
Göteborgs-Posten refererte til en litt nærmere beskrivelse av gjerningsmennene:
– Flera killar som normalt sett vållar problem för oss i vissa förorter har varit inblandade i oroligheterna, säger Christer Fuxborg, presstalesperson hos polisen i region Väst.
Det ser ut som scener fra USA, men dette er Sverige anno 2020. Vi ser frustrasjonen ved å leve som innvandrer i Sverige ta form av å stjele mobiltelefoner.
Expressen

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp Asle Tojes bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.