En 22 år gammel kvinne som arbeidet på et hjem for enslige mindreårige asylsøkere i Mølndal sør for Gøteborg, ble mandag morgen knivstukket. Hun døde senere på sykehus av skadene.

Det bor ti ungdommer/menn på mottaket. Gjerningsmannen bor på mottaket, sier en politimann på stedet.

Mord asylmottak

Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i Västra Götaland, bekräftar för Aftonbladet att en kvinna förts till Sahlgrenska sjukhuset med livshotande skador.

Vid 11.50-tiden kom beskedet från polisen att kvinnan avlidit.

– Kvinnan som avfördes till Sahlgrenska sjukhuset har nu under förmiddagen avlidit på grund av sina skador som hon fått i samband med bråket, anhöriga är underrättade, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen i Västra Götaland, i en kommentar.

Den misstänkta gärningsmannen hölls fast av andra personer tills polisen kom till platsen.

– Vi har gripit en misstänkt person, säger Christer Fuxborg.

Brottsrubriceringen har nu ändrats till mord alternativt dråp. Den misstänkte bodde på hemmet.

mølndal.map

I august ble en kvinne og hennes sønn knivdrept på IKEA i Vesterås av en asylsøker fra Eritrea som var skuffet over at han hadde fått avslag på sin søknad. Drapene sjokkerte Sverige og fikk internasjonal omtale.

For kort tid siden kom det frem at også Stockholm har opplevd lignende seksuelle overgrep som i Køln. Det gjentok seg to år på rad og lokale myndigheter og politi visste godt hva som foregikk, men foretok seg ingenting.

I alle tre tilfeller snakker vi om hendelser som gjør dypt inntrykk på opinionen.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22144170.ab

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.