Samtidig som prins William søndag arrangerte sin kjendisgalla «for klimaet», avdekket britisk presse at den britiske regjeringen nå innser at sol og vind ikke kan hjelpe dem til å oppnå målene om «nullutslipp» innen 2050. Atomkraft er løsningen de nå går for.

En lang rekke kjendiser deltok på prinsens Earthshot-galla med tilhørende priser i London søndag kveld: David Attenborough, Coldplay, Ed Sheeran og Harry Potter-stjernen Emma Watson, som kom i en brudekjole laget av elleve kjoler fra en gjenbruksbutikk.

– Dere må ikke gi opp håpet, sa William da han henvendte seg til verdens unge.

– Vi skal finne måter å reparere planeten vår på. Fortsett å lære og fortsett å kreve forandring, sa prinsen. (NTB)

Britain’s Prince William and Kate, Duchess of Cambridge talks with Ed Sheeran and Emma Watson as they attend the first ever Earthshot Prize Awards Ceremony at Alexandra Palace in London on Sunday, Oct. 17, 2021. Created by Prince William and The Royal Foundation, The Earthshot Prize has led an unprecedented global search for the most inspiring and innovative solutions to the greatest environmental challenges facing the planet. (AP Photo/Alberto Pezzali, pool)

– Valgene vi tar de neste ti årene, vil avgjøre skjebnen til denne planeten de neste tusen årene, sa prins William.

De valgene er langt på vei allerede tatt, for søndag avslørte The Telegraph at den britiske regjeringen nå har gitt klarsignal for et nytt atomkraftverk, det første i en serie for å redde britenes energibehov frem mot 2050, da de etter planen skal ha et nullutslippssamfunn.

Uten atomkraft kunne Storbritannia gått i svart. AMR står for avanserte modulære reaktorer, mens SMR står for små modulære reaktorer. Skjermdump: The Telegraph

En talsmann for regjeringen bekrefter det samme overfor Reuters.

– Vi har planer om å godkjenne minst ett stort atomprosjekt de neste årene for å styrke energisikkerheten og skape tusenvis av arbeidsplasser, sier den ikke navngitte talsmannen.

Planene kommer fram i strategien for å gjøre Storbritannia til et nullutslippssamfunn innen 2050. Ifølge The Telegraph er det per nå mest sannsynlig at kraftverket blir lagt til Suffolk, nordøst for London. (NTB)

Dette atomkraftverket vil sannsynligvis innebære starten på en ny æra for atomkraft i Storbritannia. Ifølge The Telegraph er statsminister Boris Johnson angivelig skuffet over at atomindustrien ikke har ekspandert det siste tiåret.

A government spokesman said: “Nuclear power has a key role to play as we work to build a strong, home-grown energy sector to further reduce our reliance on fossil fuels and exposure to volatile global gas prices.

“We are seeking to approve at least one more large-scale nuclear project in the next few years to strengthen energy security and create thousands of jobs.”

The push to fund a new nuclear power plant is only one strand of the renewed focus inside the Government at growing Britain’s nuclear industry.

Boris Johnson is understood to view the lack of expansion in the UK civil nuclear industry over the past decade as regrettable.

Prince William and Duchess Kate reveal first Earthshot Prize winners at star-studded gala (Hello)

Exclusive: Government to fund new nuclear power station as part of Net Zero drive (The Telegraph)

 

Les også:

Historisk avgjørelse: Polen satser på atomkraft. Vil flere EU-land følge?

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.