Trump gjør et overbevisende inntrykk i talen til titusener av tilhengere i Des Moines, Iowa. Han har publikum i sin hule hånd. Kontrasten til den snøvlende Biden er enorm. Talen markerte på mange måter at Trump er tilbake i ringen. Han er som en bokser som nekter å gi seg. Amerikanerne elsker det.

Europeere har ikke dette fighterpreget og skjønner derfor ikke hvorfor Trump appellerer så sterkt til velgerne.

Omverdenen ser hva amerikanerne ser: en president som ikke fikser jobben. Biden ble solgt inn ved hjelp av sin angivelige kompetanse, men nå viser siste måling at 55 er negative til hans kompetanse, og at bare 41 prosent er positive. Det er knusende tall.

Trump har et hav av saker han kan surfe på: Heksejakten mot ham, valgsvindelen, som han ikke slutter å snakke om, og Bidens katastrofale politikk. Jobbtallene sist uke var skuffende, og inflasjonen skyter i været. USA er i ferd med å få stagflasjon – økende priser kombinert med lav eller ingen vekst. Det er et marerittscenario som det er vanskelig å komme ut av. Likevel fortsetter Biden å pushe de astronomisk kostbare pakkene i Kongressen. De kommer til å øke inflasjonen når det pøses enda mer penger ut i en økonomi der mange har sluttet å jobbe. Pengene kommer jo likevel.

Talen er vel verdt halvannen time som en demonstrasjon av Trumps styrke. Han ser ikke en dag eldre ut enn da han var på høyden i Det hvite hus.

Han er i sin yndlingsposisjon: outsideren som angriper. Hva har Biden og Kamala å stille opp med?

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.