Stortinget anslår at innleide skatteadvokater vil måtte jobbe oppimot 1.000 timer for å rydde opp i og tolke skattelover de selv har vedtatt.

Politikere som bor mer enn 40 kilometer fra Stortinget, får gratis stortingsleilighet betalt av fellesskapet. Og nå skal fellesskapet også betale for å rydde opp i skatterotet rundt disse ordningene.

Totalt anslår Stortinget overfor Aftenposten at det vil koste om lag to millioner kroner å gjennomføre en bred skatterevisjon av stortingsrepresentantenes ordninger.

Skatteetaten mener nemlig at stortingsrepresentantene skal betale skatt på pendlerbolig-fordelen. Unntaket er om de har boutgifter på hjemstedet.

Det er advokatfirmaet Grette som har fått oppdraget med å revidere Stortingets praksis. I mandatet heter det at advokatene «skal gi oversikt over alle skattemessige forhold knyttet til representantenes ordninger, slik at det kan ryddes opp der det eventuelt skulle vært skatteplikt og for å sikre at skatteplikten blir korrekt håndtert fremover».

– Det er snakk om den skattemessige håndteringen av alle ordningene for representantene, ikke bare pendlerboliger, skriver stortingsdirektør Marianne Andreassen i en epost til Aftenposten.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.