Under en storkontroll av drosjene i Oslo og på Romerike onsdag kveld ble det funnet feil ved 34 av 133 kjøretøy. Flere ble politianmeldt.

– At hver fjerde bil fikk bruksforbud, ser jeg som svært skremmende. Det går jo på sikkerheten for passasjerene, sier seniorkontrollør Ole-Martin Skjollby i Statens vegvesen til NRK.

Under aksjonen onsdag kveld deltok Vegvesenet, Skatteetaten, Justervesenet og fylkene Oslo og Viken.

Flere av bilene som ble kontrollert, var ikke registrert som drosje. Det ble funnet ti tilfeller der drosjeløyvet var lånt eller leid ut ulovlig. Et drosjeløyve er en tillatelse fra myndighetene til å kjøre drosje.

Flere hadde heller ikke med seg politiets kjøreseddel. I tillegg manglet mange biler synlig løyvenummer og utvendig merking.

Justervesenet fant også avvik på 19 av 110 takstametere som de kontrollerte.

Fylkesleder Glenn Tuxen i Norges Taxiforbund i Oslo mener funnene er svært alvorlige, men sier at det er som ventet. Han knytter lovbruddene til lovendringen fra i fjor som innebærer at drosjesjåfører ikke trenger å være tilknyttet noen sentral.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.