PST-hovedkvarteret i Nydalen i Oslo. Foto: Penneknekt / Wikimedia Commons.

 

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er koblet inn etter at politi og brannvesen fant nok komponenter til å lage en kraftig bombe i et hus på Evje onsdag kveld.

– Vi er rutinemessig orientert om saken, sier seniorrådgiver Siv Ahlsén i PST til TV 2.

Politiet rykket ut til boligen etter at de onsdag kveld fikk opplysninger om det som kunne være forsøk på produksjon av en svært kraftig bombe inne i huset. Etter det Agderposten erfarer skal politiet nå undersøke om funnene kan knyttes opp mot noen spesielle miljøer i Agder-fylkene.

Funnet av det som skal være bombekomponenter, er foreløpig ikke koblet opp mot noen ekstremistiske miljøer, men det er noe etterforskningen tar sikte på å avklare.

Flytende materiale
Ifølge avisen tok politi og brannvesen beslag i flere kanner med flytende materiale, samt en rekke esker, poser og mindre spann. Flere av kannene var merket med oransje varselmerker, og enkelte av politifolkene hadde også på seg munnbind da de var inne i huset. En del av beslagene ble tatt med til brannstasjonen på Evje, før de skulle fraktes videre.

Minst seks politifolk, flere av dem kriminalteknikere, og mannskaper fra brannvesenet jobbet i boligen onsdag kveld. Politiet var torsdag svært tilbakeholdne med å kommentere saken, og ønsker heller ikke å si om noen er pågrepet og siktet.

– Jeg kan bekrefte at vi har foretatt ransaking i en bolig. Utover det ønsker jeg ikke å si noe på nåværende tidspunkt, sier politiadvokat Cecilie Pedersen Hille i Agder politidistrikt til TV 2.

Pågripelser
Ifølge Agderpostens opplysninger er det imidlertid foretatt pågripelser, men det er foreløpig ikke bedt om fengslingsmøter i tingrettene i Arendal og Kristiansand. Polititjenestemenn fra Oslo-politiet skal ha bistått under politiaksjonen onsdag kveld.

Ifølge avisen er det et ektepar som er registrert på adressen. Agderposten tok kontakt med huseier, som henviste til politiet.

– Vi samarbeider med politiet. Jeg har ingen kommentarer utover dette, sier han.

(©NTB)

 
 

Kjøp Kent Andersens bok her!