Nytt

Foto: Inger Stokke

51 år gamle Inger Stokke hadde med seg sin førerhund da hun skulle ta en drosje fra Kirkeristen i Oslo sentrum 18. mars i år, melder NRK. Da nektet sjåføren henne å sette seg i bilen.

– Han var veldig avvisende og kom med en rekke unnskyldninger. Han hevdet også at han var allergisk mot hunder, sier Inger.

Andre sjåfører på holdeplassen gjorde ham oppmerksom på at han ikke hadde lov til å nekte å ta med blinde med førerhund. Men det  hjalp ikke. Ved hjelp av et talekamera greide blinde Inger Stokke å ta et bilde av både sjåføren og taxinummeret på bilen som kjørte for Taxi3.

Det er ikke første gangen Inger støter på avvisende taxisjåfører.

– Dette har jeg opplevd flere ganger. Det er spesielt i byer som Oslo og Bergen at problemet er stort, og det er like ydmykende hver gang. Det å bli avvist på grunn av en førerhund jeg er helt avhengig av, føles veldig nedverdigende, sier hun.

Thomas Tvedt, fylkesdirektør for samferdsel hos Akershus fylkeskommune, sier at det er et klart brudd på reglene dersom en sjåfør nekter å kjøre en blind med førerhund. Det gis heller ikke dispensasjon fra reglene dersom sjåføren har allergi.

Inger Stokke sendte inn klage på sjåføren og Akershus fylkeskommune sendte et brev til løyvehaver der de varslet om at drosjeløyvet kan bli tilbakekalt. Daglig leder for taxisentralen Taxi3, Kristian Bjørnrud forteller at løyvehaveren har avsluttet arbeidsforholdet med taxisjåføren.

NRK

 

Forhåndsbestill Oriana Fallacis bok her