Hotel Continental i Oslo, med ledige drosjer parkert rett utenfor inngangen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Politiet vil gjerne høre fra vitner til en voldshendelse ved Hotel Continental i Stortingsgata i Oslo på kvelden lørdag 2. september.

Det opplyser politiet i Oslo i en norsk- og engelskspråklig pressemelding fredag morgen.

NTB melder om saken.

En drosjesjåfør i slutten av 30-årene ble skadd i voldshendelsen som skjedde i nærheten av Hotel Continental mellom klokken 22 og 23 denne lørdagskvelden.

Politiadvokat Anders Briskodden sier til NTB at det var flere gjerningsmenn som utøvde volden.

Det var også flere andre drosjesjåfører til stede da dette skjedde. Han opplyser at politiet ikke har gått ut offentlig med informasjon om denne saken før nå.

Han ønsker ikke å si noe om hva politiet mener er bakgrunnen for voldsutøvelsen, men fornærmede ble ikke alvorlig skadd.

– Vi ønsker særlig å komme i kontakt med to unge menn med nordisk utseende. De to skal ha vært vitne til hendelsen og skal også ha vært i kontakt med en politipatrulje på stedet, sier Briskodden.

Politiet ber også eventuelle andre vitner melde seg til politiets tipstjeneste.

Det er kjent at det har vært en del knuffing og bråk internt i drosjemiljøet, som følge av hard konkurranse mellom ulike selskaper og sjåfører. Stadig færre kunder gjør situasjonen mer og mer spent i den innvandrerdominerte bransjen.

Det er ikke bekreftet at denne voldshendelsen oppsto i en slik sammenheng.

Men det oppstår gjerne uoverensstemmelser i forbindelse med at noen drosjer stiller seg opp og venter på kunder rett utenfor hoteller og restauranter. De etablerer sin egen «holdeplass» på slike steder, mens andre, ledige biler står og venter i kø på en offisiell holdeplass rett i nærheten.

Slikt får lett gemyttene til å koke i et presset marked, når noen vil følge reglene mens andre vil ha sine egne regler.

De mange frislippene og dereguleringene av næringen har ført til en svært fragmentert og uoversiktlige bransje med mange aktører og en del uro.

Den tidligere, kollegiale lojaliteten mellom drosjesjåfører skal det være lite igjen av, etter hva Document erfarer.

Les også: 

Taxisjåfører i slåsskamp om kunde i Drammen

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.