Taxier venter på kunder. Foto: Torstein Bøe / NTB

Fredag ettermiddag fikk politiet melding om to taxisjåfører som sloss i Welhavens gate i Drammen. De to skal ha kranglet om en kunde. Det er tøffe tider i bransjen.

Det er harde tider og tøffe tak i taxinæringen, og kampen om de kundene som finnes, tilspisses stadig.

Fredag ettermiddag fikk politiet melding om to drosjesjåfører som sloss i Welhavens gate i Drammen. De to skal ifølge politiets opplysninger ha kranglet om en kunde, en krangel som endte i rent slagsmål på tørre never.

– Melding om håndgemeng mellom to drosjesjåfører. Politiet er på stedet og i kontakt med en av partene. Bakgrunnen skal være krangel om en kunde, skriver Sørøst politidistrikt på X/Twitter.

Den ene av dem skal ha blødd i ansiktet, men skal ikke være alvorlig skadd, melder politiet.

NTB melder om saken.

Økende priser for å ta taxi har ført til mindre etterspørsel blant vanlige nordmenn, man har rett og slett ikke råd til å ta taxi lenger.

Samtidig har stadige frislipp av reglene for å få eie og kjøre taxi, ført til at det har blitt flere og flere sjåfører som konkurrerer om kundene. Det skaper en innbitt stemning i bransjen.

Det er blitt en alles kamp mot alle, og ifølge «gamle sjåfører» er den tidligere, kollegiale ånden blant sjåførene så å si helt borte.

Det hjelper lite på situasjonen at et økende antall av sjåførene nå er innvandrere, fra helt ulike kulturer i Afrika, Asia og Midtøsten, mange med dårlige norskkunnskaper og liten forståelse for bransjemessig samhold og vennskap.

Akkurat dette siste bidrar også til at en del kvier seg for å ta taxi, se også sak under.

Les også: 

Stockholm: Taxisjåfør kastet ut og drapstruet lesbisk kvinne. «Haram»

 

Gode bøker! Bestill fra Document i dag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.