Tusenvis av franske helsearbeidere står i fare for å bli permittert uten lønn etter at Frankrikes lov som pålegger koronavaksinering trådte i kraft onsdag.

I sommer ga president Emmanuel Macron et ultimatum til helsepersonell og brannmenn om å få minst én vaksinedose innen 15. september eller bli permittert fra jobben.

To måneder senere er fortsatt tusenvis av ansatte i helsesektoren i tvil om de skal bli vaksinert, noe som har lagt stort press på kapasiteten i helsetjenester som har blitt tvunget til å permittere ansatte uten lønn på ubevisst tid.

Et sykehus i byen Montélimar sør i Frankrike har allerede bekreftet at de har blitt tvunget til å avlyse ikke-akutte operasjoner på grunn av mangel på vaksinerte anestesileger. I tillegg taper sykehuset tre allergispesialister som nekter å overholde vaksinemandatet.

Fagforeningen CGT, som organiserer offentlige ansatte, har advart om en «helsekatastrofe» hvis regjeringen overholder sin plan om å permittere helsearbeidere og fastleger som nøler med å la seg vaksinere.

Forrige uke var fremdeles rundt 12 prosent av sykehuspersonell og 6 prosent av leger i privat praksis ennå ikke vaksinert, ifølge tall fra Frankrikes folkehelseinstitutt.

Regjeringen har sagt de ikke vil reversere koronaloven.

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂