Greske helsearbeidere som ikke har villet vaksinere seg mot covid-19, har vært utestengt i 16 måneder. Nå får de omsider komme tilbake på jobb.

– At de kommer tilbake, er en stor lettelse for systemet, men personalmangelen er fortsatt en utfordring, skriver fagforeningen for ansatte ved offentlige sykehus, Poedin, i en uttalelse mandag. (NTB)

7000 helsearbeidere ble rammet av vaksinetvangen, men 5000 av de uvaksinerte ansatte har tidligere fått komme tilbake på jobb ettersom de kunne dokumentere at de hadde vært smittet av koronaviruset. Disse måtte teste seg ukentlig, og selv betale utgiftene dette medførte.

Nå slippes de siste 2000 greske helsearbeiderne inn i varmen igjen.

Hellas innførte i likhet med flere andre europeiske land vaksineplikt for sykehusansatte under koronapandemien. Fagforbundene protesterte kraftig, og det ble også arrangert protester.

NTB gir ingen informasjon om de utestengte sykehusansatte vil kompenseres for sine tapte inntekter.

Hellas har registrert over 5,3 millioner koronasmittede og over 34.000 såkalt koronarelaterte dødsfall. Greske koronarestriksjoner førte til at BNP krympet med hele 8,2 prosent i 2020.

Les også:

De uvaksinerte fortjener erstatning etter undertrykkelsen de har vært utsatt for

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

ster i Hellas siden 2019. Hans regjering stengte ute 7000

Kjøp bøker fra Document Forlag!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.