Region Dalarna utreder muligheten for å nekte uvaksinerte helsearbeidere å jobbe. I hovedstaden går de rett på sak. Region Stockholms hälso- och sjukvårdsregionråd vil sparke helsepersonell som ikke er vaksinert.

Les også: Vaksineskeptikere uønsket i svensk region

Anna Starbrink (L) er hälso- och sjukvårdsregionråd i Region Stockholm. Hun er sikker i sin sak, og vil gi uvaksinert personale sparken. For å gjøre dette mulig vil Liberalerna endre smittevernsloven.

– Om frågan måste ställas på sin spets: Om det är arbetstagarens eller patientens rättigheter som kommer först – då ställer jag mig på patientens sida, sier Starbrink til Sveriges Radio.

Starbrink mener det er urimelig at eldre og sårbare mennesker skal risikere å bli smittet av personale som ikke vil ta vaksinen mot Covid-19. Derfor jobber partiet hennes for en rask utredning av spørsmålet.

Samnytt

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂