Den tyske Forbundsdagen har vedtatt å innføre vaksinekrav for landets uvaksinerte helsearbeidere, og dermed følger de etter en rekke andre europeiske land.

Lovforslaget ble fredag vedtatt i underhuset i Forbundsdagen med 571 stemmer for og 80 stemmer mot. 38 avsto fra å stemme.

Forslaget ventes å bli endelig godkjent og vedtatt i overhuset, Forbundsrådet, senere på fredagen.

Også i Frankrike, Italia, Storbritannia og Hellas er helsepersonell nødt til å ta koronavaksinen. Flere andre land har sågar gått strengere til verks, blant annet Østerrike, som i februar pålegger alle landets uvaksinerte å ta vaksinen.

Tysklands statsminister Olaf Scholz, som ble innsatt denne uka, har åpnet for å innføre vaksinekrav også for den øvrige befolkningen, noe forgjenger Angela Merkel støttet.

I Norge har man foreløpig ikke gått inn for å innføre obligatorisk vaksinering for helsearbeidere og ei heller for den øvrige uvaksinerte befolkningen. Men flere, deriblant Høyre, har tatt til orde for at vaksinen bør være obligatorisk for helsepersonell.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.