Tre tusen franske helsearbeidere vil bli suspendert fra jobben etter å ha nektet å bli vaksinert mot Covid-19, kunngjorde den franske helseministeren Olivier Veran torsdag.

I fjor sommer stilte president Emmanuel Macron et ultimatum til alle ansatte i landet på sykehus, sykehjem og redningstjenester: Alle som ikke hadde tatt minst én dose Covid-19-vaksine innen 15. september, ville bli tvunget til å ta permisjon uten lønn.

Opprørsstemning og krigsanalogier i Frankrike

I et intervju med RTL Radio torsdag kunngjorde helseministeren Olivier Veran at rundt 3 000 ansatte i går ble informert om at de ikke får komme tilbake til arbeidsplassene sine. Dette er fordi de ennå ikke er vaksinert. Ministeren mener at det ikke er noen fare for pasientsikkerheten, ettersom de suspenderte utgjør en veldig liten del av totalt 2,7 millioner helsepersonell.

Selv om Frankrikes befolkning er en av de høyest vaksinerte i verden, har anslagsvis tolv prosent av alle helsepersonell valgt å ikke bli vaksinert.

&nbsp

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂