Departementet for veteransaker i USA krever at over 100.000 helsearbeidere må ta koronavaksine, en endring av Biden-administrasjonen praksis så langt.

Beslutningen gjenspeiler utviklingen i flere delstater, og både California og New York krever at offentlig ansatte skal bli vaksinert eller ta ukentlig tester. I California gjelder reglene også ansette i privat sektor.

– Når krigsveteraner kommer til et av våre kontorer for å få hjelp, skal de vite at vi har gjort alt i vår makt for å beskytte dem mot covid-19, sier ministeren for veteransaker, Denis McDonolugh.

Veteranadministrasjonen er den første statlige etaten som innfører tvungen vaksine, et skritt president Joe Biden har nølt med å innføre.

Personell som leger, tannleger, fotspesialister, øyeleger, registrerte sykepleiere og andre i relevante yrker har nå åtte uker på seg til å bli fullvaksinert.

Tidligere i måneden opplyste veteranadministrasjonen at 70 prosent av de 300.000 ansatte allerede er fullvaksinert, så pålegget gjelder de resterende 115.000 personer.

I California gjelder pålegget 240.000 offentlig ansatte og mange hundre tusen i privat sektor. De må bli vaksinert innen 21. august. I New York gjelder pålegget rundt 300.000 ansatte, som politi, folk i brann- og redning og lærere.

USA er midt i en smitteoppblomstring med deltavarianten, som nå er registrert i 89 prosent av alle nye smittetilfeller. En firedel av de nye tilfellene er oppdaget i Florida. Litt over 49 prosent av USAs befolkning er fullvaksinert, langt under de 85–90 prosent som ekspertene sier må til for å oppnå såkalt flokkimmunitet.

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her. Vi har trykket nytt opplag.

Kjøp Sir Roger Scrutons bok “Svindlere, svermere og sjarlataner” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂