SV ber regjeringen ta grep etter de rekordhøye strømprisene og øke bostøtten til dem som sliter med strømregningen. Dette var akkurat som forventet. Vanlige folk må nå betale skyhøye strømregninger, og i tillegg finansiere strømmen for «sårbare familier».

– Vi er veldig bekymret for at vi går mot en vinter der folk med dårlig økonomi kommer til å fryse. Mange frykter strømregningen, og det er all grunn til å vente at strømprisene vil ligge på et høyt nivå denne vinteren, sier SV-leder Audun Lysbakken til E24.

– Vi vil bevilge mer penger til bostøtten, slik at den kan dekke en større del av galopperende utgifter, og vi vil ha en fast ordning slik at en får et ekstra tillegg til å dekke strømutgiftene når de er høye.

E24 har videreformidlet oppfordringen til kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H), og spør hvordan regjeringen stiller seg til dette.

– Strømprisene varierer en god del – både over tid og mellom landsdeler. Bostøtten har flere ganger blitt brukt for å lette strømutgiftene for husstander med lave inntekter. Sist var i mars i år, på bakgrunn av strømpriser sist vinter. Regjeringen følger med på situasjonen, sier ministeren.

Noen timer senere kommer en pressemelding fra Høyre.

Regjeringen anslår at utgiftene til bostøtte økes med 70 millioner kroner i regjeringens foreslåtte statsbudsjett for 2022.

Dette vil gi om lag 17.000 eksisterende mottakere i snitt 3.800 kroner mer i bostøtte per år. I tillegg vil om lag 1.100 nye husstander få i gjennomsnitt 8.600 kroner per år.

– Bostøtten er et av de viktigste virkemidlene vi har i kampen mot barnefattigdom, sier statsminister Erna Solberg (H).

Hvis det ikke blir mye regn i høst, vil mange slite med strømregningen i vinter, også vanlige folk med jobb og normal inntekt. Men disse vil neppe få noe hjelp.

I stedet må de delta i dugnaden, og sponse såkalt sårbare familier og barnefattigdom, som egentlig er nye begreper som betyr innvandrere som ikke jobber.

Det er kun to dager siden jeg spådde akkurat dette for min nabo, og i går kom samme spådommen i Documents kommentarfelt.

Les også: Strømsjokket politikerne ikke vil snakke om

Brukeren «Voksen» skrev følgende:

Her skal jeg komme med en spådom basert på tidligere erfaring:

Når strømprisen går i taket i vinter vil storting og regjering uttrykke fortvilelse over griske strømleverandører og folks utsatthet. Deretter bevilger de penger til «støtteordning» som NAV skal implementere for å hjelpe de dårligst stilte. Deretter går de videre.

Både Voksen og jeg tok feil: Det tok faktisk bare noen dager. Vi trengte ikke vente til vinteren for å få bekreftet våre spådommer, selv om de ikke er i effekt enda.

Mønsteret er så tydelig at det nesten er kjedelig. I stedet for å endre på den politikken som har forårsaket de skyhøye strømprisene, velger våre politikere å bøte på problemet ved å innføre støtteordninger. Men en stadig mer presset middelklasse får ingenting annet enn regningen.

Man pynter på symptomene i stedet for å løse de problemene som politikerne selv har skapt.

Siste sjanse til å avgi sin stemme er på valgdagen førstkommende mandag, 13. september.

E24: Krever økt bostøtte til de som sliter med strøm­regningen

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.