Flere husstander er avhengig av bostøtte grunnet Norges energipolitikk og opp mot 40 prosent flere husstander mottok bostøtte i mars.

Ordningen ble oppjustert på grunn av de høye strømprisene som traff norske husstander i vinter og 26 000 fler har mottatt bostøtte fra desember til mars. Totalt 97 000 husstander trengte hjelp til regningene sine i mars.

I gjennomsnitt fikk mottakerne 2.914 kroner i støtte i mars, i tillegg til en gjennomsnittlig ekstrautbetaling på 2.600 kroner til å dekke høye strømutgifter, skriver Husbanken i en pressemelding. (NTB)

Fra desember 2021 til mars 2020 har det vært en økning på 36 prosent.

Dette kommer tillegg til strømstøtten, hvor myndighetene dekker en liten del av strømregningen.

Isteden for å justere ned prisen eller kutte avgifter, legger regjeringen til rette for omfordelingsøkonomi. Staten håver inn på dyre strømpriser, og gjør flere og flere husstander avhengig av myndighetene for hjelp.

Ifølge NTB er det ikke for sent å sende inn søknad:

I forbindelse med den ekstraordinære strømsituasjonen har regjeringen også midlertidig utvidet søknadsfristen for ordningen. Siste frist for å søke Husbanken om bostøtte for desember, januar og februar er 1. april.

Problemet er vel heller at den «ekstraordinære» strømsituasjonen ikke er så ekstraordinær.

Det er villet politikk.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.