Arbeiderpartiet og Senterpartiet vil stemme for forslaget om å øke bostøtten og sosialhjelpen for å hjelpe mennesker som sliter med strømregningen, melder NRK.

Dermed blir ikke sykdommen behandlet. Som vanlig rettes oppmerksomheten mot symptomene.

Middelklassen får hele regningen, som straff for at de forsørger seg selv og sin familie.

– Det er viktig at folk får hjelp til å dekke de store strømregningene sine. Og regjeringen har jo allerede varslet at det kommer en proposisjon til Stortinget, slik at vi kan øke bostøtten og sosialhjelpen. Derfor er det naturlig for oss å stemme for forslaget som SV har lagt fram, sier Arbeiderpartiets parlamentariske leder Rigmor Aasrud til NRK.

Senterpartiet virker å ha glemt at de er et parti for norske bønder. Få bønder får bostøtte, og jordbruk medfører stort forbruk av energi. Skal Senterpartiet være med i en regjering som knuser norsk jordbruk en gang for alle?

– Det legges opp til en hastebehandling av saken på Stortinget, slik at endringene kan tre i kraft så raskt som mulig, sier Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad til NRK.

Kan Vedum vitse bort dette? Holder den ferske finansministeren på gliset utover vinteren?

SV er opptatt av folk med «dårlig råd». Men alle får dårlig råd med strømregninger som kommer opp i femsifrede beløp hvis man bor i en enebolig på Vestlandet.

At Høyre og SV lander på samme løsning, forteller oss at det ikke lenger finnes en «høyreside» i norsk politikk.

– I tillegg til å øke bostøtten foreslår vi å øke sosialhjelpen for dem som har store strømutgifter, sier Høyres Henrik Asheim.

Om lag 112.000 husstander har mottatt bostøtte i år. Og i gjennomsnitt har hver av disse husstandene en månedlig inntekt på under 12.500 kroner. Tiltak for økt bostøtte og økt sosialhjelp vil med andre ord ikke treffe alle som synes strømmen er dyr nå.

Men selv om ikke tiltakene treffer alle, er dette de viktigste grepene som tas på kort sikt, sier Arnstad.

De av oss som jobber og betaler skatt, er altså ikke viktige. Vi betyr mindre enn alle som er avhengige av staten. Vi er uverdige.

Flertall på Stortinget for krisetiltak mot dyr strøm 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.