I går la Sylvi Listhaug ut et opptak på sin Facebook-side som er et grelt eksempel på hvordan lærere indoktrinerer skoleelever. Nå hevder FrP-lederen at det er nok skremselspropaganda.

Det er ikke vanskelig å si seg enig med Listhaug i denne saken. Læreren snakker om valget, og innleder slik:

Hvis du mener det skal være opp til hver enkelt sin lommebok, og hvis du i tillegg mener at mennesker med brun hud er litt skumle. Så stemmer du FrP.

Til Ap. De hadde sommerleir. Ikke sant? I sommerferien.

Behring Breivik. Har tidligere vært i FrP. Hvorfor skjøt han disse menneskene?

Han liker faktisk ikke de som er mørke i huden.

Scenen er satt. FrP = Behring Breivik. De er de onde kreftene. Mens Ap kun vil det beste for oss. Læreren fortsetter:

Og det var ikke slik at alle de som ble skutt var mørke i huden. Men de jobber for at alle mennesker er like mye verdt. Og det strider mot hans verdier.

Man kunne blitt sjokkert, men dessverre er dette som forventet. Selv barneskolelærere messet jo om at hvis Trump ble valgt i 2016, så ville tredje verdenskrig bryte ut omtrent umiddelbart.

Men i praksis er det Biden som i løpet av få måneder har skapt en ekstremt utrygg situasjon, hvor selve NATO-samarbeidet står på spill og splittelsen i USA er større enn noensinne.

Hjernevasken fortsetter:

Det er litt ytterpunktene i…Altså, hele velferds-Norge etter krigen. Når vi fant olje og ble en velferdsstat.

Denne læreren trenger tydeligvis en oppfriskning, eller snarere et grunnkurs, i norsk historie.

Arbeiderkommisjonen ble opprettet i 1885 og påbegynte et omfattende sosialforsikringssystem som blant annet førte til innføring av ulykkesforsikring og sykeforsikring.

Sentralt i utviklingen av den norske velferdsstaten står også Johan Castberg. Han var justisminister fra 1908 til 1910. Senere ble han den første leder av Sosialdepartementet, som Castberg fikk opprettet i 1913. Men læreren har tydeligvis ingen interesse av å gjengi historien korrekt eller opptre som politisk nøytral.

Ikke sant? Du husker vi snakket om dette i sted? Da er det jo Ap som har drevet. Altså Arbeiderpartiet som har drevet frem Norge.

Som gjør at vi har den sterke velferdsstaten i Norge.

Hadde Høyre vært i denne posisjonen, så hadde vi ikke hatt det. Det hadde vært mer sånn amerikanske tilstander.

Helseforsikringer og «bedritne liv». Det hadde vært resultatet hvis Høyre hadde styrt, sier læreren. Man må betale fra egen lommebok! Som ikke de skyhøye skattene vi må betale hvert eneste år, kommer fra noen lommebok?

Læreren kan få et boktips fra meg: Nima Sanandaji har kledd av den nordiske velferdsstaten nokså grundig i boken «Debunking Utopia – Exposing the Myth of Nordic Socialism».

Jeg skrev en omtale av denne boken i 2018. Et par korte sitater er på sin plass.

Ap mener jo at den norske velferdsstaten ga oss et samfunn bygd på tillit. Nima sier tvert imot: Tilliten eksisterte før velferdsstaten, og var en nødvendig forutsetning for at velferdsstaten ble en realitet.

Og etter hvert fører velferdsstatens rettighetstankegang til en stadig uthuling av denne tilliten, som til slutt vil føre til velferdsstatens undergang (en prosess som allerede er i gang, ifølge Nima).

Velferdsstaten er ikke grunnen til at vi har det relativt bra i de nordiske landene.

Som et eksempel: Både nordmenn, svensker og dansker tjener godt på en rangering over gjennomsnittlig inntekt hvis man sammenligner med alle land i verden. Men, som Nima påpeker – dette kan ikke skyldes den nordiske modellen, siden nordiske utvandrere til USA tjener mer enn de nordiske som valgte å forbli i Norden.

Les også: Velferdsstaten: Utopien som endte opp som en selvmordspakt

I sosialistenes verden er ikke pengene våre egne, de tilhører staten. Derfor snakker man om gavepakke ved enhver skattelettelse, som om vi får noe av staten hvis vår totale skatte- og avgiftsbelastning synker fra 60 til 59 prosent.

Alt under 100 prosent skatt er en gave, et privilegium, noe vi bør være takknemlige for.

Dette blir disse elevene fortalt mellom linjene av en lærer som burde miste jobben på dagen. Tenk hvis noen hadde drevet propaganda på vegne av FrP på samme måte?

Det er utenkelig.

Her (røde partier) passer staten på at alle får skole, alle får helse, alle får sykehjemsplasser.

Dette er ren løgn. Det er kun timer siden jeg var i møte med PPT på grunn av barn som ikke har fått et skikkelig skoletilbud på samlet 12 år. Det har vært en evig kamp.

I Norge har vi helsekøer, det er mangel på pleie på eldreboligene, det er en hel rekke av eksempler på at man ikke får den helsehjelpen man trenger. Dette til tross for at vi har en av verdens dyreste helsesektorer.

– Hvis man stemmer på FrP, så er det en stemme til Erna, sier læreren, i en sammenheng som gjør det helt tydelig at Støre er å foretrekke. Dessuten: Hvis man stemmer på FrP, så kan mennesker fra FrP komme inn på Stortinget (!)

Listhaug har lagt ut saken som video, og har ingen utfyllende kommentarer bortsett fra tittel. Vi vet derfor ikke hvilken skole det dreier seg om. Videoen er i skrivende stund sett 110.000 ganger under et døgn etter at den ble publisert.

Vi har sendt en forespørsel til FrP om de har mer informasjon. Vi har også sendt forespørsel om kommentar fra Arbeiderpartiet. Ap kan jo ikke klandres for denne lærerens opptreden, men det hadde vært interessant å få en reaksjon.

Eventuelle svar legges inn i saken.

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂