Audun Lysbakken (SV9,Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Javad Parsa / NTB.

Ap, Sp og SV når kun 84 mandater i TV2s ferske meningsmåling. De er dermed avhengig av Rødt eller MDG for å danne flertall på Stortinget. Støre halter videre mot en mulig statsministerjobb.

NTB forteller at totalt 2.582 personer har deltatt i målingen Kantar gjennomførte for TV2. De siste intervjuene ble gjort like før klokken 20 onsdag kveld.

Det er små endringer i oppslutningen for partiene fra forrige måling. Høyre går mest fram, 0,5 prosentpoeng. FrP noterer seg også for videre fremgang, med 0,1 prosentpoeng, til 11,2.

Sp og MDG går begge ned 0,3 prosentpoeng. Den «grønne bølgen» mediene har snakket ustanselig om for MDGs vedkommende, ser ut il å være på betydelig retur. Skolevalget denne uken viste at ikke minst ungdommen har vendt partiet ryggen.

Også Ap går videre nedover, denne gangen riktignok med kun 0,1 prosentpoeng.

Arbeiderpartiet er fremdeles største parti med 23,7 prosent oppslutning og får med det 43 mandater. Sammen med SVs 15 (9,3 prosent) og Sps 26 (13,4 prosent) har de altså 84 mandater. Rødt (6,4 prosent) og MDG (4,7 prosent) er på målingen inne med henholdsvis elleve og åtte mandater.

Også Venstre (4,6 prosent) og KrF (4,5 prosent) holder seg over sperregrensen og ligger begge med sju mandater. Tar vi med Høyre (19,1 prosent, 34 mandater) og Frp (11,2 prosent, 18 mandater) har borgerlig side kun 66 mandater.

Erna Solberg har dermed trolig en lang vei til fortsatt tillit som statsminister. Samtidig går Jonas Gahr Støre mot en mulig statsministerjobb med historisk svake resultater i ryggen, resultater som ser ut til å svekkes ytterligere for hver dag som går. Få påtroppende statsministre i Norge vil ha hatt et så lite tillitsvotum fra folket med seg inn i stillingen.

Nå er den her! Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.