De fleste av de 28 evakuerte barna har afghanske foreldre som er igjen i Afghanistan, og det er uvisst om de vil bli gjenforent med foreldrene, sier politiet.

Politiets utlendingsenhet (PU) har med hjelp fra Kripos klart å identifisere 25 av de 28 barna, men i tre av sakene står politiet med få spor, skriver NRK.

De fleste av barna ble satt på flyet fra Kabul uten at identiteten deres var avklart, og uten at politiet hadde informasjon om hvem foreldrene var.

Fire av barna har blitt gjenforent med foreldrene sine i Norge, og i to av disse sakene var foreldrene allerede i Norge. I de fleste sakene er foreldrene andre steder i verden: 15 har foreldre i Afghanistan, to brødre har foreldre i USA og et barn har en forelder i Qatar og en i Afghanistan.

– Hovedmetoden vår er informasjonsinnhenting. Vi har også benyttet oss av ansiktssammenligning. Vi har selv tatt bilder av disse barna og sammenlignet med bilder vi har fått fra de vi tror er foreldrene. De barna som er gjenforent med foreldre, har vi tatt DNA-test av, sier politiinspektør Håvard Bekk.

Han kan ikke svare på om disse barna får møte foreldrene sine igjen, og sier at hva som skjer videre, må avklares med utlendingsmyndighetene og barnevernet.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂