Lyse-konsernet dobler nesten sine inntekter første halvår, fra 4 milliarder i 2020 til 7,8 milliarder kroner i 2021. Resultatet etter skatt økte fra 479 millioner kroner i fjor til 1,3 milliarder i år. Forklaringen er de høye strømprisene og «det grønne skiftet».

– Det har vært et godt halvår, det er det ingen tvil om. Resultatene er bra på alle områder, sier konsernsjef Eimund Nygaard til Aftenbladet/E24.

Det er i hovedsak mye høyere kraftpriser som har ført til at omsetningen og bunnlinjen har økt kraftig. Strømkundene må betale regninga, innrømmer Nygaard.

– Indirekte er det jo det. Men kraftprisene settes i et nasjonalt marked, sier konsernsjefen, som legger til at høyere CO₂-avgifter i Europa også har spilt inn.

– Det henger sammen med det grønne skiftet og fører til at blant annet gass og kull blir dyrere, noe som igjen påvirker kraftprisene i Norge. Alle piler har pekt i samme retning dette året, sier han.

Artikkelen fortsetter etter annonsen

Politikere lovet at strømprisene ikke ville bli noe særlig påvirket av at Norge sender ut kraft til Europa, hvor særlig Tyskland opplever en strømforsyningskrise etter Merkels fiasko «Energiewende». Hennes forsøk på grønn omstilling har blitt slaktet av den tyske riksrevisjonen to ganger.

Les også: Tysk riksrevisjon med ny og skarpere kritikk av Merkels «Energiewende»

Nå er det vår tur til å finansiere moroa. Vi har allerede fått varsel om at vi må forberede oss på at strømmen kan bli koblet ut ved stor pågang. Hvis det samtidig skal bli forbudt å fyre med ved, kan det bli ubehagelig om vinteren framover.

Men strømleverandørene smiler hele veien til banken. Derfor kan politikerne påstå at alt er «samfunnsmessig lønnsomt».

E24: 1,3 milliarder i overskudd for Lyse i første halvår av 2021

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂