Det siste Hellas ønsker seg, er en reprise av migrantbølgen i 2015. Foto: Laura Boushnak/The New York Times.

Greske myndigheter frykter at Tyrkia vil la en ny bølge av afghanere reise videre til Hellas. Derfor bygges det nå en massiv mur for å holde migrantene ute.

Knapt noe land i Europa fikk merke migrantkaoset i 2015 sterkere enn Hellas. Det bokstavelig talt flommet inn mennesker fra blant annet Midtøsten og Afghanistan. Mange steder i Hellas opplevde man et tilnærmet totalt kaos.

Hellas har allerede en sterkt presset ressurssituasjon, grunnet mange år med svak økonomi i landet. En ny migrantbølge er noe av det siste man ønsker seg. Ikke minst er store deler av befolkningen svært negative til noe slikt.

Spesielt er grekerne bekymret for at Tyrkia har signalisert manglende vilje til å stanse migranter, og i stedet kan tenkes å skysse dem videre til Hellas.

Det er grunnen til at greske myndigheter nå oppfører en mur som skal bidra til å sperre av grensen østover.

Fria Tider har omtalt saken:

Grekland skärper nu ytterligare sin gräns mot Turkiet, efter att en våg av afghaner väntas försöka «fly» till välfärdsländerna i Europa.

I Hellas mener man det ikke er noen grunn til at disse migrantene skal reise helt til Europa:

Enligt Grekland kan invandrarna stanna i någon av de säkra muslimska länder de passerar på den 400 mil långa vägen till EU:s gräns, istället för att försöka ta sig in i högbidragsländerna i norra EU.

– Vårt land ska inte bli en väg in i EU för illegala afghanska migranter, säger Greklands migrationsminister, Notis Mitarachi.

Det er en solid mur, eller gjerde, som nå bygges for å stanse strømmen av migranter fra øst:

Gränsstaketet utökas med 40 kilometer stål och betongstaket som är fem meter högt och ska ha taggtråd i toppen. Området runt gränsen ska sedan bevakas med värmekameror och drönare.

Grensen mellom Hellas og Tyrkia er ca. 208 kilometer lang. I tillegg er det kort vei fra tyrkisk fastland og over til en del greske øyer.

Les også:

Menneskestrømmen øker fra Afghanistan til Tyrkia – og Europa?

 

Høstens store boknyhet, forhåndsbestill i dag:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Denne bør også leses i valgåret 2021:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:


Husk å støtte oss, vi setter stor pris på ditt bidrag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂