Sara Skyttedal fra Kristdemokraternas ungdomsförbund, KDU, mener det må finnes en grense for hvor mange flyktninger Sverige kan ta imot.

Hun er dog usikker på hvor den grensen går.

«– Gränsen som finns kan bli högre, om vi luckrar upp arbetsmarknaden och gör trösklarna lägre för att komma i arbete, och bygger fler bostäder. Men oavsett hur stora hjärtan vi har kan vi inte öppna gränserna helt. Andra länder måste vara med och ta sitt ansvar.»

 sara

Sara Skyttedal har skumle tanker om at grenseløs innvandring ikke er holdbar.

I Aftonbladet ble slike tanker møtt med sammenknepne øyenbryn:

Sverige måste «seriöst börja diskutera var gränsen går för hur många flyktingar vi kan ta emot», skriver Sara Skyttedal för Kristdemokraternas ungdomsförbund, KDU, på DN Debatt i dag.

Hon för samma resonemang som SD om hur begränsningen ska gå till.

– Vi måste få andra länder att ta sitt ansvar, säger hon till Aftonbladet.

Hun ble straks plassert i samme bås som Sverigedemokraterna. Slik forsøker Aftonbladet å stanse all debatt. Det er nesten like effektivt som å bruke nazikortet. «Alle» i Sverige vet jo at Sverigedemokraterna er onde.

Aftonbladet presser:

Men fortfarande: hur rent konkret ska flyktingmottagandet i Sverige minskas?

– Det finns en gräns. Men jag vill att vi fortsatt ska vara generösa. Jag vill inte stoppa människor att komma till Sverige. Det ska vara enskildes asylskäl som avgör. Men hittills har vi inte ens talat om att det finns en gräns.

Det har begynt å demre for stadig flere svensker at det ikke er lenger er snakk om noen ende på flykningstrømmen. I sitt innlegg i DN skriver Sara:

Migrationsverket tror inte längre på någon märkbar avtrappning i mottagandet under de kommande fyra åren utan väntar sig att cirka 340.000 personer kommer att söka asyl i Sverige från och med i år.

Sara Skyttedal skriver om problemer med arbeidsledighet og mangel på boliger for flyktningene. Hun ser at realitetene ikke lenger matcher ønsket om å hjelpe. Men dessverre mener hun, som Cecilia Malmström, at løsningen er å dytte flere flyktninger på andre EU-land.

Vi riskerar en förstärkt segregation, ett nytt utanförskap och en social ilska när klyftor på detta sätt skapas mellan vår önskan att hjälpa och vår strukturella kapacitet att faktiskt göra det. Vi måste på ett seriöst och faktabaserat sätt börja diskutera var gränsen går för hur många asylsökande Sverige kan ta emot på kort sikt. Utifrån detta måste vi sedan sätta press på andra länder inom Europeiska unionen.

Er det en start på svensk debatt? Vil Sara Skyttedal greie å holde seg oppe i motbøren som garantert kommer? Når selv «de gode» begynner å stille spørsmål ved hvor dette skal ende, bør man i det minste gripe muligheten.

Aftonbladet

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂