Nytt

Migranter på marsj mot Tyrkias grense mot Hellas, ved Pazarkule nær Edirne i Tyrkia, søndag 1. mars, 2020. Foto: Huseyin Aldemir/Reuters/NTB Scanpix

Søndag morgen meldte den tyrkiske innenriksministeren at 76.358 migranter hadde ankommet Edirne, en tyrkisk by nær grensen mot Bulgaria og Hellas. Greske myndigheter rapporter om 9600 forsøk på å krysse grensen i løpet av natten.

Trykket mot Hellas øker betraktelig, mens det foreløpig ikke er meldt om noe trykk mot den bulgarske grensen ved Edirne. Tyrkias innenriksminister Suleyman Soylu sendte ut denne Twitter-meldingen kl 07:55, lokal tid:

Greske medier oppgir ikke de samme tallene, men rapporterer om flere sammenstøt i løpet av natten. De forteller også at 220 migranter ankom Lesbos natt til søndag.

Det var spenning gjennom hele natten. Det kulminerte rundt klokka 02 da mange unge migranter prøvde å komme inn i Hellas fra et punkt like nord for grenseovergangen der det ikke er noe gjerde. Gresk hær og politi fikk høre om forsøket nesten en halvtime før det fant sted, og forhindret migrantene i å krysse grensen. Omtrent 220 migranter og flyktninger ankom i løpet av natten på øya Lesbos med båter. (Ekathimerini)

Avisa Expressen er på plass med egen reporter, som kan rapportere om at det langt ifra bare er syrere på grensen.

KASTANIÈS. Efter att Turkiet öppnat sin gräns mot Europa har tusentals migranter sökt sig till den grekiska gränsen.

I ingenmansland värmer sig Mari, en ung afghansk kvinna med hopp om att få korsa gränsen.

– Sverige är mitt drömland, säger hon. (Expressen)

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!