Stormingen av Kongressen 6. januar var ikke planlagt, sier fire FBI-tjenestemenn til Reuters. Dermed faller ett av Demokratenes hovednarrativ sammen. De hevder at det var en «væpnet oppstand» og at Trump hadde ansvaret.

WASHINGTON, Aug 20 (Reuters) – The FBI has found scant evidence that the Jan. 6 attack on the U.S. Capitol was the result of an organized plot to overturn the presidential election result, according to four current and former law enforcement officials.

Det er oppsiktsvekkende at FBI går ut og slår bena under den fortellingen de selv og Demokratene har bygget opp om en stor sammensvergelse: Demokratene har hatt første høring i 6. januar-kommisjonen. De kaller det en væpnet oppstand, selv om det ikke er funnet et eneste våpen.

Nå tar FBI det hele ned.

Det må være ytterst pinlig for Demokratene.

Though federal officials have arrested more than 570 alleged participants, the FBI at this point believes the violence was not centrally coordinated by far-right groups or prominent supporters of then-President Donald Trump, according to the sources, who have been either directly involved in or briefed regularly on the wide-ranging investigations.

Kildene har enten vært direkte involvert eller jevnlig briefet om etterforskningen som har vært stor. Det har ikke vært spart noen ressurser på etterforskningen.

Nå skyter FBI ned hele konspirasjonen som var den siste store som ble hengt på Trump. Først var det Russia-gate, så to riksrettssaker og så 6. januar.

Dermed er en stor hindring for Trumps kandidatur i 2024 ryddet av veien.

 

Exclusive: FBI finds scant evidence U.S. Capitol attack was coordinated – sources 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂