En spenningsroman av Alistair MacLean heter «Frykten er mitt våpen». Myndighetene og mediene har brukt frykt som våpen under pandemien og gjort mange til lydige, lojale undersåtter. Men det viktigste våpenet, og det som lettere går under radaren, er godheten.

Det er godheten du skal bøye deg for når det banker afghanere på vår dør. TV2-saken om Farida Khurami er ment å myke opp nordmenns hjerter, men kan over tid gjøre dem steinharde.

Farida Khurami, som ble tvangsutsendt fra Norge til Afghanistan i 2015, har flyktet til Tyrkia sammen med familien. Der har de søkt asyl, melder TV 2.

Farida Khurami kom til Norge sammen med moren da hun var fem og et halvt år gammel. Hun bodde på Dokka i Nordre Land og gikk i fjerde klasse da familien ble sendt til Afghanistan i 2015.

Klimasaken bygger også på godhet – godhet mot naturen og kloden, og da må selv oljeinntektene vike. Selv Erna er på vikende front når det gjelder utlysning av en ny konsesjonsrunde. De grønne har fritt spill.

Men ikke kall det godhet. Det vi ser, er politikk forvandlet til et moralistisk spill der vi, borgerne, skattebetalerne, hele tiden trekker det korteste strå.

Nå varsles en tredobling av CO2-avgiftene, noe som vil gi diesel- og bensinpriser langt over tyvetallet. Samtidig meldes det om fare for 50 prosent høyere strømpriser til vinteren.

Hvor lenge kommer folk til å finne seg i dette?

Videoen er klar til å sees via Rumble. Følg oss der!

Følg oss også på PodBean, iTunes, og alle steder podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂