1.700 etterlatte etter terrorangrepene 9/11 ber Biden om å ligge unna tyveårsmarkeringen hvis han ikke frigir dokumentene om Saudi-Arabias innblanding. 15 av 19 kaprere var saudiere.

– 20 år senere er det ganske enkelt ingen begrunnelse til å holde denne informasjonen hemmelig, skriver de i brevet.

– Men hvis president Biden bryter sin forpliktelse og stiller seg på den saudiarabiske regjeringens side, blir vi tvunget ti å ta offentlig avstand fra enhver deltakelse fra hans administrasjon i enhver minnemarkering for 11. september, skriver de.

Men uttalelsen fra pressetalskvinne Jan Psaki tyder på at de ikke vil få sitt ønske oppfylt.

Det hvite hus’ talskvinne Jen Psaki sier at Biden er fortsatt er forpliktet til å oppfylle løftet han ga som presidentkandidat om «konstruktivt samarbeid for å løse utestående saker knyttet til tidligere administrasjoners statshemmelighetsprivilegium».

Det hvite hus har hatt flere møter med pårørendes familier, legger hun til. (NTB)

Det var kontakt mellom to terrorister og konsulatet i San Diego forut for 9/11. Et fly med saudiske diplomater og deres familier fikk fly hjem like etter 9/11. De kunne ikke avhøres.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.