Unnfallenheten forfølger Kurt Westergaard selv etter hans død. Da nyheten om hans død ble offentlig kjent 18. juli, var Westergaard allerede gravlagt. Kun de nærmeste var til stede og ingen vil si hvor han ble gravlagt. Man frykter vandalisering av graven. Men hvor er staten?

Det er Hege Storhaug og rights.no som har den utrolige historien om Westergaards ukjente grav. Westergaards gallerist, Erik Guldager, er kilde. Slik han ordlegger seg er det danske myndigheter som bestemte at han skulle legges på ukjent sted.

– Myndighetene frykter for hvordan gravstedet ville bli behandlet. Det er meget trist at Kurt engang ikke kan få fred etter sin død.

Han får ikke en offisiell grav grunnet forventet vandalisme

Regjeringen til Anders Fogh Rasmussen sto rak i stormen da karikaturstriden raste som verst. Selv da imamer dro til Midtøsten med falske tegninger for å hisse opp stemningen, et faktum som ofte ikke nevnes.

Men langsomt gikk fronten i oppløsning og en av de som bøyde unna var avisen som hadde bestilt tegningene, Jyllands-Posten. Flemming Rose ble sviktet av storeformann Jørgen Ejbøl som satte munnkurv på ham. Rose fikk ikke delta i debatter, hverken fysisk eller skriftlig, hvor karikaturstriden eller islam var tema. Omsider valgte Rose å bryte tausheten;

»Min bog er historien om, hvordan en gruppe jihadister får en stor medieorganisation til at vende sig mod sig selv,« siger Flemming Rose til Weekendavisen.

Nå kan man si at også danske myndigheter har vendt seg mot det danske folk og rettsstaten. At Westergaard begraves på ukjent sted er et opportunistisk knefall. Man synes kanskje det blir for dyrt?!

Flemming Rose fikk munnkurv – ble skjelt ut – og valgte til slutt å gå

Les også

-
-
-
-
-
-
-
-

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.