Mens Kina og de voksende økonomiene i Øst-Asia fortsetter å bygge kullkraftverk som aldri før, fortsetter Venstre sin livsfjerne kamp for stadig nye, meningsløse «klimatiltak» i Norge. Nå vil de ha utslippsfrie fritidsbåter, noe forskningslederen ved Sintef Ocean mener ikke vil bety noen som helst.

Det er Venstres tidligere klimaminister Ola Elvestuen som har kommet med forslaget.

Venstres Ola Elvestuen mener at også fritidsbåter må bli elektriske for å få nå klimamålene.

– Vi må slutte med fossilt drivstoff og det betyr alt fra motorsaga til cruiseskipene. Der imellom er også fritidsbåtene. De må også bli nullutslipp i årene framover, sier han til NRK. (NTB)

Dette er nesten en ordrett reprise fra to år tilbake, da ved den daværende klimaminister Elvestuen:

Et av verdens mest ambisiøse klimamål var ikke mer enn et knapt døgn gammelt. Det ble erklært ikke levedyktig, og ble forsøkt begravet av statsministeren i en lite høytidelig seremoni i NRKs «Politisk kvarter» i går morges.

Manøveren til Erna Solberg er nesten like oppsiktsvekkende som klimaminister Ola Elvestuens opprinnelige utspill i Dagbladet dagen før. Der sa han blant annet: «Folk må ta inn over seg at vi skal slutte helt med fossile drivstoff. Fra motorsaga til cruiseskipet. Alt må vekk. Ikke til 2030, men til 2050». (Dagbladet 29.06.19)

Nå er Elvestuen ute av regjeringen, så denne gang er det forskningsleder ved Sintef Ocean, som får jobben med å sette Elvestuen og Venstre på plass:

Sintef mener at politikerne heller bør satse på de store utslippspostene til havs, som skipsfart. Småbåtene er feil ende å begynne i, mener forskningsleder Anders Valland i Sintef Ocean.

– Vi kan få teknologiutvikling på dette, men hvis man ønsker å gjøre dette med tanke på klimagassutslipp, så vil det fremdeles – selv om man elektrifiserer hele verdens fritidsbåtflåte – faktisk ikke bety noen ting, sier han. (NTB)

Les også:

En kalddusj for «klimapartiene»: Et klart flertall i folket ønsker fortsatt oljeleting

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!