En lærerinne på Vestlandet med over tredve års fartstid forteller om en mørk virkelighet for barna i skolen. Det høres ut som ekko av DDR: Barna skal drilles i å ha dårlig samvittighet. Det er en bekjennelsesskole vi møter: Barn må stå til rette for fedrenes synder og med det mener vi Europa og den hvite mann. Dette er woke på norsk.

De gjør ubotelig skade på unge, sårbare sinn. Hvordan kan lærere, særlig kvinner, være med på noe sånt? Hvor er varslerne? Vi fikk høre fra en som har fulgt Document i ti år. Vi ønsker å høre fra flere. Vi vil dere skal skrive inn og fortelle om deres erfaringer.

Foreldre sender barna på skolen for at de skal bli folk. Ikke for at de skal bli ødelagt.

Er det så galt? Det er jo bare å ekstrapolere fra det vi hører fra NRK hver dag. Vi hører  systematiske løgner.

Igår la justisminister Merric, Garland frem en rapport som beskriver den indre trusselen fra hvite nasjonalister. Vi har beskrevet utviklingen: USA blir et overvåkingssamfunn. Det myndighetene mangler er politiske lover. Nå slenger man med ordet «desinformasjon», men har ennå ikke gitt det noen presis definisjon. Det kommer nok.

Dette er samme lovgivning som Norge har mot hatefull tale. Hvis Biden og Demokratene skulle lykkes vil det utvilsomt bli kopiert i Vest-Europa.

Men Garland og Biden har et problem: Mye tyder på at FBI selv var innblandet som deltakere og organisatorer bak urolighetene i Kongressen 6. januar. Hvis det stemmer at det tyvetall anonyme var i ledelsen, kan det forklare hvorfor Kongressen holder tilbake 10.000 timer med videoovervåking. Hvis opptakene kom ut ville det være mulig å identifisere de anonyme. Det kunne bli fatalt for FBI.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.