Donald Trump foreslo i sin tale til Republikanere i Nord-Carolina lørdag kveld at Kina må betale verden ti billioner dollar for skadene etter pandemien. I tillegg bør all gjeld til Kina slettes, sa Trump.

“We should all declare with one unified voice that China must pay. They must pay,” Trump said as the crowd cheered and applauded.

He proposed that all nations should join the United States in demanding that China pay for the effect of the virus.

“All nations should work together to present China a bill for a minimum of $10 trillion to compensate for the damage,” he said.

Også gjelden verden skylder Kina bør slettes.

Trump also said nations should join together and cancel the debt they owe to China as a “down payment” for reparations to the world.

“The nations of the world should no longer owe money to China,” Trump said.

Trump sa Biden ikke hadde turt å røre tolltariffene han hadde innført på varer fra Kina. All import fra Kina bør ha en toll på 100 prosent, sa Trump.

Lab.lekkasje-teorien ble latterliggjort da han fremsatt den våren 2020. Men nå heller flertallet i den retning: Viruset kom fra laboratoriet i Wuhan.

Trump pointed out that even his biggest critics were starting to acknowledge the lab-leak theory of the origin of the coronavirus.

“The media, the Democrats, and the so-called experts are now finally admitting what I first said 13 months ago: The evidence demonstrates that the virus originated in a Chinese government lab,” Trump said.

Han kunne ikke dy seg for å rette et spark til Anthony Fauci som har vist seg å være mer opptatt av å beskytte Kina enn amerikanske liv.  Fauci er aller mest opptatt av å promotere Fauci, sa Trump.

“Not a great doctor, but a hell of a promoter,” Trump said about Fauci. “He likes television more than any other politician in this room.”

Trump deltok på konventet til Republikanerne Nord-Carolina. Han kom for å backe kandidaten Ted Budd som senator. Trump ønsker å plukke hvem som skal stille. Han ønsker ikke flere Republikanere i Kongressen som faller ham i ryggen.

– USAs overlevelse er avhengig av vår evne til å få valgt republikanere på alle nivåer, inkludert ved mellomvalget neste år, sa han i en tale som varte i nesten halvannen time på de lokale republikanernes årsmøte i Greenville i North Carolina. (NTB)

NTB har et langt referat og plukker opp hansken. Byrået akter å fortsette å fortsette med den negative journalistikken. Det får ikke hjelpe om man må ofre sakligheten.

NTB avviser i likhet med andre norske medier å vurdere om det var sider ved valget som ga et skjevt utfall, f.eks Facebooks finansiering og kontroll med avviklingen.

NTBs utenriksdesk presterer denne «Beauty»:

Siden han forlot Det hvite hus i januar, har han ustanselig fremmet den udokumenterte påstanden om at valget var stjålet.

Påstanden har utløst en bølge av forslag om å innskrenke stemmeretten i en rekke republikansk-styrte delstater, selv om påstandene om fusk er avvist i nesten 60 rettssaker, av flere republikanske guvernører og tjenestemenn i hans egen administrasjon og av en rekke omtellinger av resultatene.

Dette er en fremstilling fra ko-ko-land. Demokratene fremstiller krav om ID for å stemme som et utslag av Jim Crow på steroider.  For NTB foregår det ingen omtelling i Arizona, som for øvrig snart er ferdig. Byrået stenger muligheten for at valget ikke er over.

NTB har slått inn på en vei hvor man kan sitere vulgærpropaganda med et glatt ansikt. Det virker som om NTB synes dette er en adekvat kritikk:

Talsmann for Demokratenes nasjonalkomité, Ammar Moussa, satte inn et slag mot Trump allerede før talen.

– Over 400.000 døde amerikanere, millioner av tapte jobber og farlig skjødesløs retorikk er tydeligvis ikke nok for at republikanerne bryter med en taperpresident som kostet dem Det hvite hus, Senatet og Representantenes hus, sa Moussa. (NTB)

Men NTB må innrømme at han har flertallet av partiet bak seg.

Hans rådgivere er allerede i gang med å planlegge opptredener i Ohio, Florida, Alabama og Georgia for å støtte opp under kandidatene Trump velger å støtte, og fyre opp velgernes entusiasme.


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.