Demokrater og Republikanere stemte fredag kveld enstemmig for at etterretningsrapportene om covid-19s opprinnelse skal frigis. Biden lot ikke til å skulle gjøre noe umiddelbart. Men flertallet i begge kamre er stort nok til å trumfe ethvert veto.

Representantenes hus i USA har enstemmig vedtatt å frigi amerikanske etterretningsrapporter om opprinnelsen til koronaviruset.

De 419 ja-stemmene var siste steg før forslaget går til president Joe Bidens bord for hans signatur. (NTB)

Det hører med til sjeldenhetene at begge partier står sammen i en så alvorlig sak.

Republicans and Democrats voted unanimously — 419-0 — to require the Biden administration’s director of national intelligence to declassify all intelligence related to the Wuhan Institute of Virology and possible links to the origins of the COVID-19 virus. That release would be required 90 days after the bill is signed into law.

For en uke siden var Senatet førstemann ut med en lov som ba om full offentlighet. Nå fulgte Representantenes hus etter. Biden har tre måneder på seg, ellers må han bruke sitt veto.

Det er klare grunner til at Biden nøler. Full åpenhet kan rive med seg Anthony Fauci og mange andre toppbyråkrater og politikere som har skjult sannheten for amerikanerne i tre år.

Rep. Greg Murphy, R-N.C., said he believes Dr. Anthony Fauci, the former director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases, knew it came from the Wuhan lab and tried to cover it up.

«In January of 2020, Dr. Fauci received emails that promulgated that COVID-19 looked engineered and not from the wild,» Murphy said. «Yet three weeks later, to save his own skin, he commissioned a scientific paper which ‘debunked’ the lab theory. He was academically and intellectually dishonest.»

Det kan også bli pinlig for norske medier som har forsøkt å kamuflere sannheten og hjulpet Kina.

Loven blir vedtatt enten Biden signerer eller ei. Flertallet er stort nok til å trumfe et veto.

Hvorfor er Biden likevel nølende? Kate Cammack, kongresskvinne fra Florida:

It would open Pandora’s box and really expose the deep-rooted collusion between the Biden administration and all of the social media companies that had to work overtime to cover up all of the dissenting opinions on the issue of COVID. This really is the worst thing that could happen for the Biden administration, because it flies in the face of the narrative that they’ve been pushing for years. And I would say follow the money.

Mange tror at Kina eier Biden.

 

https://www.foxnews.com/politics/house-dems-gop-vote-unanimously-declassify-covid-origins-intel-send-bill-biden

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.