Arild Hermstad (MDG). Foto: Terje Pedersen / NTB.

MDG tar initiativ til å invitere den svenske «klimaforkjemperen» Greta Thunberg til å tale i Stortinget i august. Spørsmålet er om andre enn MDG ser noen verdi i det.

NTB melder om saken.

– Hun har talt til nasjonalforsamlinger over hele verden, og i år håper vi det blir vår tur, sier MDGs fungerende partileder Arild Hermstad til NTB.

MDG har allerede vært i kontakt med Thunberg og oppfordrer nå de parlamentariske lederne i alle stortingspartiene til å støtte invitasjonen til å tale i Stortinget 27. august.

– Det hadde vært en fantastisk vitamininnsprøytning for alle som er opptatt av klimakampen, sier Hermstad.

Han mener åpenbart at han selv og hans egen «flokk» har noe å lære av en tenåringsjente som hoppet av skolen i tidlig alder, og siden har brukt tiden på å reise rundt i verden og rope ut hissige slagord. Men hvem kan ellers ha noe å lære av en slik figur?

Thunberg er først og fremst kjent for sine tårevåte anklager mot alt og alle, basert på hennes temmelig infantile «forståelse» av kompliserte sammenhenger omkring klimavitenskap.

Spørsmålet er om det er noen andre partier enn MDG på Stortinget som ønsker landets nasjonalforsamling omgjort til et teater på denne måten.  Forhåpentligvis er det fortsatt et flertall av voksne i rommet.

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Ruud Koopmans bok her!