MDG elsker å “trøkke” ting ned i halsen på folk. Vi husker Marie Lan Bergs “Jeg elsker bomringer”. Nå er det Pride-flagget de vil trøkke ned over Stortinget. Representantene har kanskje ikke så mye i mot det. Folket vil reagere, men de er maktesløse. Det gjør gleden desto større for MDG.

MDG ber Stortinget flagge for pride

Miljøpartiet De Grønne ber om at Stortinget heiser pride-flagget fra fredag og ut måneden.

Partiet foreslo dette også i 2019, men fikk da nei på grunn av flaggreglementet. Men med ny flagglov på plass øker sjansen for at regnbueflagget skal vaie fra stortingsbygningen.

– Stortinget har sagt nei før, men i år har vi sett at flagg har blitt tatt ned og brent. Det er forkastelig, og jeg kan ikke se for meg en sterkere symbolsk støtte enn at pride-flagget vaier over nasjonalforsamlingen, sier fungerende partileder Arild Hermstad i MDG.

Han sier dette handler om aksept og likeverd, og om at alle skeive skal føle seg trygge i det norske samfunnet.

– Det er skremmende at slike flagg blir tatt ned og brent. Stortinget må ta et oppgjør med slike handlinger, og vi har derfor bedt Stortinget flagge fra 18. juni og ut pride-måneden. >(NTB)

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.