Klimaaktivister med renneløkke rundt halsen står under en galge på smeltende isblokker for å meddele sin oppfatning av tilværelsen på kloden i Berlin 20. september 2019. Dette virkelighets­fjerne, klinisk syke stuntet er blant det makten regner som et sunt innslag i klimadebatten. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / NTB.

Bellona går nå inn for å stoppe kritikken mot klima­hysteriet en gang for alle gjennom å «knuse klimamytene». Altså ikke mytene om at vi har ti år igjen til å berge kloden (på 30. året), havet stiger, jorden brenner, oljealderen er over og vindturbiner kan erstatte olje og samtidig skape godt vær på Toten i år 2100. Nei, det som skal knuses, er enhver selvstendig tanke og kritikk mot klima­profitører, som Bellona selv. I motsetning til oss kritikere, som ikke får en krone i støtte.

Bellona påstår å ha «avdekket» 253 profiler som åpent står frem med 640.000 følgere, som alle ønsker å stoppe klima­hysteriet – et masse­hysteri som har kort­sluttet all fornuft og forsiktighet og omgjort Stortinget til et galehus. Der er de innlagte i ferd med å ødelegge norsk energi­forsyning, økonomi og næringsliv gjennom store planer om kultur­revolusjon, «store sprang» fremover, «år null»-visjoner og løfter om et grønt utopia gjennom grønn planøkonomi.

Bellona vil bekjempe «sannhets­forvitring» gjennom klima­propaganda for å skape demokrati

Normalt skriver vi ikke om slike tidstypiske tjue-på-dusinet tulle­prosjekter, men gjør et unntak fordi Bellona har fått innvilget 600.000 kroner i støtte fra Spare­bank­stiftelsen DNB gjennom satsings­området «de unges deltagelse i demokratiet». Men også fordi prosjektet avslører at masse­hysteriet har ødelagt Bellona internt.

Bellona driver ikke lenger med naturvern, men klimahysteri til glede for vind­kraft­industrien. Og prosjektet skal ikke beskytte eller skape demokrati – altså samfunns­systemet som bygger på sunn dialog, samtale, ytringsfrihet, skepsis og fri debatt, med respekt for og innsikt i ekte vitenskap som bygger på skepsis, viten­skapelig metode og respekt for observer­bare resultater. Tvert om, faktisk.

Et angrep på åpen, ærlig og faktabasert samfunnsdebatt

Daglig leder i Bellona, Hallstein Havåg, mener prosjektet er nødvendig fordi «miljø­bevegelsen er avhengig av en åpen, ærlig og fakta­basert samfunns­debatt som grunnlag for politikk og beslutninger», og helt uten ironi legger han til:

– Kampen mot sannhets­forvitring er utrolig viktig for Bellona. Både vår forståelse av klimakrisen og alle løsningene vi jobber med innenfor teknologi, politikk og samfunnsliv, er basert på vitenskap. Sannhets­forvitring og nedbrytning av tillit til vitenskap og institusjoner er et demokratisk problem, ikke bare i miljøkampen. Da må vi ta i bruk verktøy og virkemidler som kan slå dette tilbake, sier Havåg.

Det faktum at målet med prosjektet slett ikke er åpen, ærlig, faktabasert debatt, men heller å skape et propaganda­program for å dressere ungdom til å «tenke rett», vekker visst ikke den minste skygge av tanke­virksomhet. Og ikke nok med dét:

Alle fremskrivninger, spådommer og klima­modeller er falsifisert for lengst av empiriske data. Klima­forskningen er ødelagt av bestillings­forskning og korrupsjon, og alle «klimatiltak» er basert på synsing og profitt­motiver, samtidig som de feiler spektakulært i alle land. Det har visst ikke Havåg fått med seg. Eller har han det?

Frykten for å miste penge­strømmen, eller miste all troverdighet og prestisje, skinner igjennom: Diskusjon og dialog mellom klima­aktivister og skeptikere er livsfarlig. Her skal det brukes propaganda mot barn for å bygge demokrati! Dette er en gjennom­gående kort­slutning for hele klima­industrien.

Klimaindustrien tåler ikke åpen debatt og må angripe barn med propaganda

Bellona vil utvikle «kunstig intelligens» (antagelig fordi klima­hysteriet har ødelagt enhver ekte intelligens), og ut fra det skal Bellona (bevegelsen bak klima­monsteret Zero, som også lever fett av klima­hysteriet) lage nok et enveis propaganda­opplegg som skal lanseres i videre­gående skoler for å skape enda mer giftig konsensus­kultur.

Og galehuset på Løvebakken vil garantert slippe det løs i norske skoler, som er full av klima­indoktrinering fra barneskolen allerede. Fritenking, skepsis, ekte vitenskap, fakta og klima­kjetteri må nemlig stoppes for enhver pris, så ikke pengemølla stopper og alle klima­hysterikerne blir stående igjen som komplette fjols. De sier selv at målet er:

– Å gi elevene et verktøy for kilde­kritikk og kritisk tenkning. Her skal elevene gjennom spill, oppgaver og øvelser få se nærmere på vinklinger, retorikk, ordbruk, argumentasjon og virke­middel­bruk i klimamyter i sosiale medier, samt undersøke aktører og kilder til den usanne klima­informasjonen.

Målet er altså ikke å oppfordre ungdom til å tenke selv, vurdere fri informasjon selv, stille kritiske spørsmål til myndighetene, debattere selv med «klima­skeptikere» eller vurdere motivene til de forskjellige aktørene i klima­sirkuset. Målet er å dressere ungdommen til å bli lydige klima­roboter som bøyer seg for konsensus­kulturen og mantraet «vitenskapen er entydig». Noe som foruten å være blank løgn også er en pervertering av vitenskapen.

Bellona står bak rasering av naturen

Den mektige, allsidige og profitt­hungrige klima­industrien er en forunderlig blanding av kyniske kapital­krefter, energi­oligarker, subsidie­svindlere, miljø­aktivister, nyttige idioter, drømmere, teknologiske analfabeter, sosialister og kapitalister som bare har én ting til felles: jakten på makt, penger og/eller prestisje gjennom klima­hysteriet. Og deres eneste «argument» er dette: «Vitenskapen er avgjort». Noe som altså ikke har noe med vitenskap å gjøre. Det er som å si at «Vi har rett fordi vi har rett» eller «Det står i Bibelen».

Denne giften for demokratiet skal altså forsterkes. Og siden Bellona ikke aksepterer en eneste klima­kritisk tanke, og har alliert seg med vindkraft­oligarkene og svindel­økonomene, har denne «miljø­organisasjonen» også medansvar for vindkraft­katastrofen i norsk natur. Tenk om ungdom plutselig begynte å tenke selvstendig over det? Hvor ville dét ende for Bellona?

Bellona konkluderer med at «hundre­tusenvis risikerer å få usann klima­informasjon» (klimasekt­lingo for hva vi normale mennesker kaller fakta). Og Bellona bruker ikke en eneste kunstig eller ekte hjernecelle på spørsmålet mennesker i frie land skal stille når 30 år med dommedags­varsler tar feil:

«Tenk om vi tar feil og den offisielle sannheten er bare løgn?»

Klimahysterikere er hinsides normal selvkritikk og forsiktighet

Bellonas offisielle propaganda har blitt absolutt og hellig sannhet. Skepsis, alternative syn, debatt, fri presse og ytringsfrihet har blitt farlig. Dette er nøyaktig det samme som foregår i Kina og i alle andre diktaturer.

Analyse & Tall starter likevel opp arbeidet med å bruke kunstig intelligens til å trene opp funksjonelle algoritmer som skal slippes fri på millioner av innlegg, kommentarer, tweets og annet innhold, og kategorisere det i en kunnskaps­bank så man kan identifisere ideologiske motstandere og få samfunnet til å avvikle demokratiet, ytringsfriheten og den selvstendige tenkningen.

Men slapp av. Bellona kommer til å tape, for klimakrisen deres er like fiktiv som heksekrisen på 1600-tallet, slik jeg dokumenterer gjennom 350 sider i boken «Klima Antiklimaks». Det er ingenting Bellona kan gjøre for å hindre oss i å fortelle sannheten, og det er ingenting de kan gjøre for å hindre at masse­hysteriet kollapser, slik alt masse­hysteri gjør til slutt:

Vi analytikere og skeptikere som er opptatt av naturen og vitenskap, har nemlig endeløst med fakta, og flere ganger i måneden kommer det nye bøker som avviser klima- og miljø­krisen. Det finnes nemlig ingen klimakrise, det finnes ikke noe «grønt skifte», vindkraft kan aldri erstatte stabile kraftverk, og vi får aldri kontroll over naturens endringer.

Alt er utopier, selvbedrag og økonomisk svindel. Med Bellona på laget.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.