Klimahysteriet er sterkt forankret i mange av dagens unge, men fanatismen ungdomspolitikere utøver, er til å bli skremt av. «Vi må. Det haster» sier de, uten å forstå hva de ber om. Fremtidens politikere er rundlurt, manipulert og indoktrinert, og mangelen på konsekvenstenkning bør få alarmen hos voksne til å ringe. Foto: Ingrid Louise Storebø. Stillbilde: hoyre.no

I et innlegg i Aftenposten 18. november proklamerer sentralstyremedlem i Unge Høyre, Ingrid Louise Storebø, at «Vi unge ønsker oss vindmøller», og løper dermed vindbaronenes ærend for å melke enda mer penger ut av fellesskapet. Her er det særlig påstanden «ikke tid til skepsis» som vitner om en farlig fundamental holdning. Den burde diskvalifisere enhver fra politikken. Men Høyrepartiet de Grønne er jo ikke hva Høyre en gang var.

Jeg er gjerne snill med unge mennesker som er indoktrinert av propaganda til å tro at samfunnet trenger kulturrevolusjon. Jeg har sett det før, for eksempel med de Kina-syke barrikadestormerne på 70-tallet. Noen av dem har gravd seg ned i Rødt og MDG, andre gjorde karriere i den staten de hatet så mye, mens atter andre har tatt fornuften fangen og blitt voksne. Ungdom er dessverre misbrukt utallige ganger gjennom historien av totalitære krefter og kyniske maktmennesker, nettopp fordi de er uten erfaring, kritikkløse og impulsive – men tar igjen sine manglende evner i kollektiv skråsikkerhet. Dette gjør ungdom til fryktløse krigere, men ubrukelige som høvdinger.

Intet høvding-emne

Dessverre er Storebø som annen klimahysterisk ungdom: rundlurt, manipulert og indoktrinert.

Klimahysteriet omdanner fornuftige mennesker til fanatikere. Og fanatikere trenger rettledning, realorientering og antireligiøs terapi, ikke hets. Derfor skal jeg ikke rive Storebø i filler. Hun gir oss imidlertid en nyttig innsikt i klima-sekten hun er medlem av. Det er nemlig skremmende mange av hennes type blant unge mennesker i dag. Hun skriver:

– Gjennomsnittstemperaturen på jorden stiger fort. Dersom den globale oppvarmingen øker, vil én million arter stå i fare for utryddelse. Hvis vi ikke tar ansvar i dag, blir dette fremtiden til vår generasjon, og de som kommer etter oss. (Aftenposten)

Dette er helt i tråd med Erna Solbergs politikk basert på magisk innsikt i fremtiden: Solberg innrømmer at vindkraft er «vanskelig» og ødelegger natur, men hvis vi ikke lar vindbaronene herje som de vil i norsk natur, så vil klimaødeleggelsene bli enda verre. Og gjett hvem som har brukt PR-midler for å plante den sannheten i hodet på statsministeren? Hun uttalte til Bergens Tidende i november 2018:

– Hvis vi ikke tar vare på klimaet, vil konsekvensene for klassisk naturvern bli enormt mye større enn det vindkraftutbyggingen representerer. (BT)

Klimafanatikere tror på dypt alvor at jorden er i ferd med å gå under, og at vindturbiner kan stoppe det.

Det finnes hverken empiri, vitenskap eller fakta å bygge en slik fremtidsdystopi på, ettersom det har vært varmere før, og kritiske tider for menneskeheten er forbundet med kuldeperioder, og ikke gyldne varmeperioder. Dette er religion. De klimareligiøse mener også at samfunnet trenger en revolusjon, selv om de ikke kan forklare hvorfor de er så misfornøyde eller sannsynliggjøre hva som skal komme i stedet. Som regel kan de heller ingenting om kraftproduksjon, vindkraft, vindturbiner, elektrolære, realfag, vitenskap, teknologi, fysikk eller klima heller, og de er ikke synske. Likevel uttaler de seg med bombastisk sikkerhet om teknologi og fremtiden, som om de satt med både fasiten og en krystallkule.

Når man presser denne fanatiske skråsikkerheten inn i et hjørne av fakta, koker det alltid ned til samme ansvarsfraskrivelse: «Vitenskapen sier det». Men det gjør ikke vitenskapen. I stedet er det sterke krefter som har dressert folk til å tro på det, i jakten på makt, penger og prestisje: Ropet om «grønn revolusjon» kommer nemlig ikke fra bunnen av samfunnet – folket, arbeiderklassen, de fattige eller de undertrykte. No sir.

Denne revolusjonen kommer fra toppen av samfunnet. Fra det nye klima-oligarkiet, politikere, eliten, EU, FN og overklassen som vil omgjøre Europa til et nytt føydalsystem, og revolusjonen deres vil ramme folket, arbeiderklassen, de fattige eller de undertrykte gjennom endeløse klimaskatter, klimaavgifter og klimalover. Og sensur. De har nemlig media på sin side som politbyrået i Sovjet, og der slipper aldri «klimaskeptikere» til.  Heller ikke min nye bok «Klima Antiklimaks» omtales der. Sannheten kan ikke få slippe løs.

Forholder seg ikke til fakta

Innlegget til Storebø tar ingen hensyn til usikkerhet, negative konsekvenser, empiri fra andre vindkraft-land, naturvern, energisikkerhet, demokrati eller økonomi. Det er basert på moralsk indignasjon fordi lokalpolitikere skal få noe å si, og en fanatisk tro på at «vi har ikke noe valg, og det haster». Dette er ikke bare tåpelig hersketeknikk, det er også en tvangstanke. Og når man lider av tvangstanker indusert av dommedagsfrykt, trenger man terapi, ikke politisk makt.

– En stor del av den yngre befolkningen ønsker mer utbygging av vindmøller, så lenge det er i tråd med naturvern. Regjeringen svikter de fremtidige generasjonene ved ikke å ta kampen om vindkraft, sier Storebø.

Dette er ikke sant: Ungdom flest vil ikke ha mer naturrasering. Og var det sant, så blir det ikke noe riktigere av dét. Ungdom ønsker seg mye rart, men det betyr ikke at det er riktig, smart eller langsiktig. Vindkraft har heller ikke noe med naturvern å gjøre. Det er svindel. Vindmøller har ikke evnen til å erstatte kullkraftverk, og Tyskland beviser det. 1000 milliarder skattekroner er sløst bort på vindkraft. Hvorfor forholder ikke klimahysterikere seg til dét? Fordi de ikke er drevet av fakta, empiri, vitenskap og logikk.

De er drevet av religion. Og i religiøse sekter er det ingen plass for skepsis, slik vi nå ser i Unge Høyre …

Årets julegave! Kjøp Kents bok her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.