Sara Zemmahi ble trukket inn i den franske debatten om religiøse symboler da hun stilte opp med hijab på en reklameplakat for det regionale valget i juni. Emmanuel Macrons parti, En Marche, vil ikke støtte noen som offentlig fremstår med religiøs tilhørighet, sier de. Deres kandidater skal representere alle velgerne, ikke bare velgere fra ett miljø.

Stanislas Guerini, som leder La Republique en Marche partiet, fortalte radiostasjonen RTL at partiet ikke ville støtte Sara Zemmahi.

– Vi anser at prangende religiøse symboler ikke hører hjemme på plakater, uansett religion, sa Guerini.

President Macrons nære allierte, Aurore Bergé, som leder En Marche for Paris-regionen, sa: ‘Når du er en kandidat i et valg, så representerer du alle franskmenn, ikke bare en gruppe eller dine egne religiøse oppfatninger».

«Forskjellige, men sammen for deg».

Macron risikerer å kjempe om presidentskapet mot Marine Le Pen i presidentvalget til neste år. Slik han gjorde det i 2017. Marine Le Pens parti vil forby hijab på offentlige steder.

Daily Mail

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Kjøp Asle Tojes bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.