Klima og miljøminister Sveinung Rotevatn annonserte på Facebook at han skal legge ut på nasjonalparkturné i sommer og ber om tips til parker å besøke. Nå inviterer nordmenn Rotevatn til planlagte og etablerte vindparker over hele landet.

«Mange planlegger å oppleve Noreg i sommar. Det gjer eg også. Dei to første vekene i juli har eg rett og slett tenkt å legge ut på ein nasjonalparkturné. Det skal eg gjere for å lære meir om naturforvaltning i praksis, oppleve mangfaldet av verneverdig natur og bli endå betre kjent med det vakre landet vårt.

Eg rekk nok ikkje over alle 47 (!) nasjonalparkane våre på to veker, men eg skal forsøke å få med meg mange – og ikkje minst eit mangfald av naturtypar.
Har du forslag til kor eg bør reise og kva eg bør sjå? Kom gjerne med turtips i kommentarfeltet» skriver Rotevatn på Facebook.

Svar har han fått, men det ble kanskje ikke helt som forventet.

– Ta med deg penn og papir, for du har mye å lære… Regner med at du slår opp teltet ditt i vindturbin parkene på din vei, skriver en Facebook-bruker.

Flere vil at Rotevatn skal oppleve resultatet av egen politikk og tipsene lar ikke vente på seg.

– Anbefaler å ta turen innom Øyfjellet så se rett over til Visten nasjonalpark. Da får du virkelig se hva dere styrer med på Stortinget, spesielt Venstre, skriver en annen Facebook-bruker.

Mange inviterer til Haramsøya hvor kampen mot Haram Kraft bekjempes med alle midler, til tross for at utbyggingen er i gang. Vindkraftmotstandere kastet seg i havet tidligere i år for å forhindre at rotorbladene ble fraktet i land på den lille, naturskjønne øya.

Flere Facebook-brukere inviterer til lokasjoner hvor vindparker er under planlegging.

– Ta deg en tur til Stølsheimen vest. Nyt utsikten mens du kan. Her foreslås inntil 750 vindturbiner med 180 meters høyde, kommenterer en Facebook-bruker.

– Bra initiativ! Vil på det sterkeste anbefale Vuonjalrášša i Finnmark, et av Europas siste, store sammenhengende villmarksområder, akkurat så endeløst fascinerende at man kjenner det langt inn i sjelen. Det er nok lurt å få det med seg mens det enda er intakt, for området står i overhengende fare for å bli industrialisert med vindkraft, også kjent under navnet Davvi vindkraft, kommenterer en annen.

– Du kan ikke vente til juli om du skal oppleve den ville og vakre Lomsdal-Visten Nasjonalpark! Den er iferd med å få 72 vindturbiner som nærmeste nabo. Jillen Njaarke Reinbeitedistrikt som omtales i presentasjonen under er i rettssak med utbygger og har allerede betalt millionbeløp i saksomkostninger, kommenterer en tredje Facebook-bruker.

Det ser ut til at Bergen og Hordaland Turlag også har engasjert seg.

– Hjertelig velkommen til Fjonfjella, foreslått som ny nasjonalpark. I dette området kan du samtidig besøke Stølsheimen landskapsvernområde og oppleve bergensernes og vestlendingenes nærmeste friluftsparadis fra fjord til fjell. Det foreligger planer for 700 vindturbiner i samme område, så det er utrolig viktig for oss at du som klima- og miljøminister forstår hvilke verdier som som står på spill for oss. Vi vil svært gjerne vise deg våre fjell. Ta kontakt med undertegnede, eller Helene Ødven i Bergen og Hordaland Turlag, oppfordrer en Facebook-bruker.

Kommentarfeltet preges av stor vindkraftmotstand og flere er rasende på klima og miljøministeren.

– Etter alle kommentarene å dømme, så har du berre med å stille opp på dei raserte områdene til fordel for vindkraftindustrien, og be på dine knær om nåde! Du er ei skam, Sveinung Rotevatn!

Rotevatn har så langt ikke svart på noen av kommentarene.

 

Mange planlegger å oppleve Noreg i sommar. Det gjer eg også. Dei to første vekene i juli har eg rett og slett tenkt å…

Posted by Sveinung Rotevatn on Monday, 10 May 2021

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.