FILE – In this file combination photo made available by the Metropolitan Police on Wednesday Sept. 5, 2018, shows men identified as Alexander Petrov, left, and Ruslan Boshirov. The Czech Republic announced Saturday that it was expelling 18 Russian diplomats who it has identified as spies in a case related to a huge ammunition depot explosion in 2014. Czech police’s organized crime unit on Saturday April 17, 2021 published photos of two foreign citizens who visited the country, including the Zlin region where Vrbetice is located, between Oct. 11 and Oct. 16 in 2014 and asked the public for any information about them. The two were using Russian passports and were identified as Alexander Petrov, 41, and Ruslan Boshirov, 43. Petrov and Boshirov were charged in absentia by Britain in 2018 for trying to kill former Russian spy Sergei Skripal and his daughter, Yulia, with the Soviet nerve agent Novichok.(Metropolitan Police via AP)

Det er brutt ut et diplomatisk bikkjeslagsmål mellom Tsjekkia og Russland. Tsjekkia utviste 18 og Russland svarte med 20 diplomater. Nå vil Tsjekkia utvise proporsjonalt like mange og det betyr titalls russere. Det liker Moskva dårlig.

Ifølge utenriksminister Jakub Kulhanek har Russland frist på seg til slutten av mai. Innen da må antall russere som jobber ved den russiske ambassaden i Praha, være på samme nivå som antall tsjekkere som jobber ved Tsjekkias ambassade i Moskva.

Tiltaket innebærer at flere titall russere må forlate Tsjekkia de neste ukene. (….)

– Praha besluttet å ta fatt på veien som leder til at forholdet ødelegges og kommer ikke til å måtte vente lenge på vårt svar, sier talskvinne for det russiske utenriksdepartementet, Maria Zakharova, til pressen.

Tsjekkia knytter utvisningene til de omfattende eksplosjonene i to eksplosjonslagre i 2014. De etterlyser de samme agentene som nesten drepe Sergej Skripal og hans datter i 2018. Hele Storbritannia sto på hodet.

 

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.