This image made from video shows a wide view of building with flashing lights from emergency vehicles in Indianapolis, IN, Friday, April 16, 2021. Police in Indianapolis say multiple people were shot and killed in a shooting late Thursday at a Fedex facility. (WRTV via AP)

Norske medier er helt on board kampanjen for å ta våpen fra amerikanerne. Derfor blir hver eneste skyting med flere drepte slått opp som nok et bevis på det som fremstilles som et våpenproblem. Men det er ikke et våpenproblem, det er sosiale problemer som gir seg voldelige utslag.

Mediene selekterer derfor saker ut fra gjerningsmenn. Er det en hvit mann kan det utnyttes politisk. Er det en brun eller muslim blir saken raskt begravet.

Som journalister kan vi si at det ikke er alle saker som fortjener å rapporteres når de skjer på andre siden av havet. Særlig ikke når det ikke kan bli annet enn en registrering: Vi vet ikke hva som skjedde. Åtte mennesker er skutt på et FedEx-depot i Indianapolis. Fire er på sykehus. Vi vet foreløpig ingenting om gjerningsperson eller motiv. Vedkommende avsluttet sitt eget liv.

Vi vil gjerne fortelle leserne at vi ikke hopper selv om andre medier hopper. De hopper for å få deg til å hoppe. Vi hopper ikke. Vi er journalister. Journalister serverer ikke eventyr.

Indianapolis police say at least 8 dead, ‘multiple’ injured in shooting at FedEx facility


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.