Komikerlegenden John Cleese har beholdt humøret, tross motstand fra woke-folket. Foto: S Meddle/ITV /REX /NTB

John Cleese er verdensberømt komiker, blant annet kjent fra Monthy Python og Fawlty Towers. Han ber nå om unnskyldning for alle sketsjene Monty Python lagde som fremstilte hvite engelske mennesker som dumme.

Det er et dårlig skjult angrep på woke-kulturen som viser seg på Twitter-kontoen til legenden John Cleese.

I kommentarfeltet er det en som med glimt i øyet påpeker at Monty Python også gjorde narr av franskmenn, noe som er en aktivitet med lang og stolt historie i Storbritannia.

I fart in you general direction. Your mother was a hamster, and your father smelled like elderberries.

Cleese har blitt hyllet av mange etter utspillet, men selvsagt er det de som hevder at dette dreier seg om «white privilege».

 

Andre lurer på om ikke Cleese fornærmet spanjoler med sin figur Manuel i Fawlty Towers, skriver Summit News.

The shows both used stereotypes to drive the comedy. The funny comes from the fact that the characters engaging in the stereotypes are the ones being laughed at, a nuance completely lost on the woke cancel mob.

Hank Azaria, som Cleese henviser til, spilte rollen som Apu i The Simpson. Han har nå kommet på bedre woke-tanker, og lover å oppsøke alle indere i landet for å be om unnskyldning.

Vel, vi andre får vel heller nyte hvordan Monty Python skapte legendarisk humor gjennom å latterliggjøre absolutt alt. Men den tiden er nok forbi. Inntil de blir utestengt fra sosiale medier, får vi heller nyte noen gamle klipp. Her er det bestemødre som får gjennomgå, i sketsjen «Hells Grannies».

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.