Den tidligere fotballspilleren Bernt Hulsker kalte en dørvakt for «neger» på et julebord. Nå er han tiltalt, og aktor ber om 24 dagers betinget fengselsstraff og en bot på 15.000 kroner.

Hendelsen skjedde på Syng Mer i Oslo i mars, skriver Nettavisen.

Onsdag møter tidligere VGTV-profil Bernt Hulsker (45) i Oslo tingrett, der han står tiltalt for hatefulle ytringer og hensynsløs atferd mot en dørvakt ved utestedet og karaokebaren Syng Mer i Oslo.

45-åringen har tidligere erkjent straffskyld for forholdene han er anklaget for. Onsdag erkjenner han derimot kun straffskyld for hensynsløs atferd, ikke for hatefulle ytringer.

– Hatkriminalitet er alvorlig fordi det rammer identiteten til den fornærmede. Det rammer også den gruppen som identifiserer seg med fornærmede. I verste fall fører det til at de endrer adferden sin fordi de blir utsatt for slike hendelser, sa aktor Marianne Aune i retten.

Hulsker har erkjent hensynsløs adferd, men ikke anklagen om hatefulle ytringer. Han innrømmer at han hadde drukket litt for mye alkohol. Men det er bruken av ordet «neger» som førte til at han blir ført ut av utestedet.

Han har mistet jobben i VGTV, og han har mistet engasjementet sitt i Discovery. Hulsker er allerede straffet og har i dag ingen inntekt. Han har unnskyldt og sier han angrer på sin opptreden.

I tillegg har Hulsker ifølge Nettavisen etterlignet en gammel Monthy Python-sketsj. Det dreier seg muligens om noe annet, kanskje John Cleese i Fawlty Towers, i episoden «Don’t Mention the War». Men slik humor er vel forbudt i vår woke tidsalder.

Selv Åpen Post vurderes nå som upassende av NRK, fordi de lagde humor før vår verden ble helt sinnssyk. Vel, Document boikotter ikke god humor.

Feil prioritering

Simen Sandelien fra Asker Høyre opplever å bli frastjålet sykkelen sin. Det er det andre tyveriet han er utsatt for i år, men politiet bryr seg ikke, skriver Sandelien på Facebook.

Jeg har anmeldt forholdet, men denne gangen har jeg ingen illusjon om at politiet vil bry seg om saken min eller etterforske. Jeg har derfor ikke undersøkt om det er videoovervåking i området.

Slik kriminalitet prioriteres ikke, men hatytringer er veldig viktig for politiet og politikerne. Sandelien mener prioriteten er feil.

Derfor er det ekstra vondt å lese om hvilke typer uvesentligheter som politiet og rettssystemet faktisk bruker tid på.

Hvorfor er det slik at ordene som Bernt Hulsker har sagt i fylla på et utested, ikke bare prioriteres for etterforskning av politiet, men fører til en rettssak der mannen møtes med påstand om en diger bot og betinget fengsel? Hvorfor er dette mer vesentlig enn sykkeltyvene som stjeler fra meg?

Hulsker var åpenbart ikke en høflig og trivelig gjest denne kvelden, men det er likevel bare snakk om ord.

Hvorfor skal politi og påtalemyndighet bruke ressurser til å dømme over retoriske nyanser i et munnhuggeri i fylla, samtidig som de neglisjerer ekte kriminelle.

Ulikhet for loven er woke i praksis. Hvor mange innvandrere blir dømt for å ha kalt utallige hvite nordmenn for «potet» eller «hore» eller noe annet fornærmende? Rett og slett ingen.

Slik skaper man splittelse i samfunnet. Når det er rasistisk å si All Lives Matter, så vet man at samhold og såkalt fellesskap er umulig.

Det ender med at ingen våger å omgås folk med en annen hudfarge, av frykt for å si noe feil eller fortelle en vits som ikke er godkjent i 2022.

Hulsker har oppført seg dumt og må tåle kritikk. Men at politiet engasjerer seg i slike saker, er ren idioti. Ja, noen kan føle seg såret og krenket. Men hvis din ektefelle er utro, så blir man vel også såret og krenket?

Men man ringer ikke til politiet.Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.