Bernt Hulsker. Foto: Fredrik Hagen / NTB

TV-profilen Bernt Hulsker gjør comeback etter rasismedommen. I julen går han på scenen igjen i Tomrefjord i Møre og Romsdal.

Mange har spurt seg om det er mulig å komme tilbake «i varmen» for artister og kjendiser, etter å ha fått gjennomgå i det offentlige for lite heldige uttalelser og handlinger.

Dette kan man få et svar på, når den rasismedømte TV-profilen Bernt Hulsker prøver seg med et comeback på scenen, etter alt bråket som har vært rundt hans person. Dette skal skje sammen med den kjente fotballtreneren Kjetil Rekdal.

Forestillingen finner sted i Idahall i Tomrefjord i førjulstiden, melder Bygdebladet.

Hulsker ble 13. oktober dømt til 18 dagers betinget fengsel for hatefulle ytringer mot en dørvakt på et utested i Oslo. Han ble også dømt til å betale en bot på 15.000 kroner, samt å betale sakskostnader, skriver NTB.

Rekdal, som skal opptre sammen med Hulsker, mener Hulsker fortjente en smekk på fingrene for det han gjorde i mars.

– Det er komplett toskete det han har sagt og gjort, selvfølgelig. Så tror jeg alle gjennom livet har sagt ting som er dumt. Som er alvorlig, men som ikke nødvendigvis er ment alvorlig, sier Rekdal til Aftenposten.

Hvordan dette utvikler seg, vil også gi en pekepinn om en fremtidige comeback-mulighetene for andre, offentlige personer som har vært i søkelyset i forbindelse med det som oppfattes som ulike overtramp. Komikeren Atle Antonsen er et eksempel, selv om han ikke er dømt for noe. Rasisme-anmeldelsen mot ham ble henlagt av politiet.

Les også: 

Bernt Hulsker tiltalt for å ha kalt en dørvakt for «neger»

Bestill den nye boken fra Document forlag:

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.