Irland har tatt mål av seg til å være førende i Vesten på lovgivning som beskytter visse grupper mot «hatefulle ytringer», men nye «skjellsettende» lover møter motstand i folket. 

Formål å skape kriminelle?

Det foregår en av media oversett ideologisk kamp for ytringsfriheten i Irland. Justisminister Helen McEntee vil oppdatere landets lovgivning mot hatytringer eftersom gjeldende lovgivning er gjort avleggs av internett og nye kommunikasjonsformer, samt at lovgivningen inneholder betydelige «blindsoner».

I tillegg var den gamle lovgivning ineffektiv i den forstand at den i liten grad var i stand til å «skape» flere kriminelle:

– Loven fra 1989 var ineffektiv fordi den bare sikret 50 domfellelser over 30 år, ifølge en pressemelding fra det irske justisdepartementet (via Catholic Herald). 

Kjønnsidentitet skal beskyttes

Det vil om lovgivningen går igjennom i Oireachtas Éireann, Irlands parlament, bli straffbart å benekte eller bagatellisere folkemord og ikke minst vil nye felter innen kjønnsidentitet og handicap få utvidet beskyttelse.

Motstanderne av Criminal Justice Bill mener endringene ikke bare har potensiale i seg til å kvele ytringsfriheten, men faktisk vil gjøre det – og enda verre – at den er et redskap for politisk tankekontroll. 

– Ingen fare

Justisminister Helen McEntee mener det ikke er noen fare for irenes ytringsfrihet: 

– Hatytringer og ytringsfrihet er ikke det samme. Det er førstnevnte som har til formål å lukke munnen på folk og gjøre dem redd. 

– Vi blir alle forferdet når vi hører om homofobi, rasisme og andre hatefulle hendelser i vårt land. 

– Selv om frastøtende voldshandlinger og overgrep mot uskyldige mennesker blir mye rapportert, vet vi at det finnes mennesker som lever i konstant frykt for overgrep bare fordi de er den de er.

Fem år i buret

McEntees kritikere hevder det motsatte, at det som bringer folk til taushet er lover som setter kritiske meningsytringer under generell mistanke om å være krenkende eller hatefulle. Loven vil ikke nødvendigvis føre til mange domfellelser; den er utformet slik at prosessen i seg selv er straffen.

Den nye loven vil innføre spesifikk lovgivning mot forsettlig eller hensynsløs kommunikasjon og oppførsel som sannsynligvis vil oppfordre til vold eller hat mot mennesker på grunn av alder, evner, etnisitet, religion, nasjonalitet, seksuell legning eller kjønn. 

Strafferammene blir på opptil fem års fengsel. 

– Intensjonen er å skremme, å tvinge alle til å være ekstremt forsiktig eftersom ingen har klarhet i hva som er og ikke er tillatt.

Myntet på politisk feiltenkning

Den nye loven gjør en person ansvarlig for hatkriminalitet selv om vedkommende hevder ikke å ha skjønt at ytringen eller materialet var truende, krenkende eller fornærmende. 

Kritikere frykter at loven kan brukes mot «politisk ukorrekte» synspunkter på for eksempel transfolk. 

Lovgivningen er et angrep mot uregulerte medier og til syvende og sist mot ytringsfriheten i samfunnet som helhet. Lovforslaget legger opp til at ikke bare spredning, men også besiddelse (sic!) av materiale som kan føre til «hat mot enkeltpersoner eller grupper», skal kunne straffeforfølges. 

Twitters eier Elon Musk reagerer forståelig nok på det irske lovforslaget eftersom nettopp frie medier har aktualisert det, og er mest utsatt.

Gummibegrepet «hatefulle ytringer» 

Hva som defineres inn i gummibegrepet «hatefulle ytringer» kan fort bli likeså politisk som juridisk betinget. Sovjetunionen hadde en slik «gummiparagraf» i straffeloven (§58) som omhandlet «kontrarevolusjon». Med den kunne enhver borger kriminaliseres efter behag. 

Et ullent pseudo-juridisk begrep som «hat» er et velvalgt middel for politisk rettshåndhevelse. Du kan dømmes for å være hatefull – uten at loven definerer «hat».

Teoretisk sett kan hvem som helst føle seg såret, krenket, hatet, sint på hvem som helst over hva som helst. Å gjøre dette til en kriminell kategori representerer en vilkårlighet og pervertering av konstitusjonelle prinsipper som var utenkelig for få år siden. 

I tillegg oppstår det til stadighet nye offergrupper og varianter av kjønn med behov for særskilt rettsvern i vårt villfarne woke-vest. Loven fjerner årtuseners biologisk bestemmelse av kjønn:

– Kjønnet en person uttrykker som sitt foretrukne eller som personen identifiserer seg med. Loven omfatter også transkjønn og andre kjønn enn mann og kvinne.

Homo sovieticus’ gjenkomst

En annen ting er at bevisbyrden er snudd: Staten trenger ikke lenger bevise at det den siktede besidder eller distribuerer er hatmateriale, siktede må bevise at det ikke er hatmateriale. 

Det kan bli risikabelt å eie originalverker av forfattere som senere er blitt omskrevet efter woke retningslinjer. Både for individer og media legges det til rette for en ny mental tilstand av selvsensur. For borgerne vil permanent selvsensur bety gjenkomsten av «sovjetmennesket», denne gang i vestlig tapning.

Elastikk i lovgivningen

Ethvert ord kan i prinsippet virke støtende, enhver publikasjon du leser – elektronisk eller på papir – kan i prinsippet inneholde «hatefulle ytringer». Enhver marginalisert gruppe kan om myndighetene ser seg tjent med det, fremstilles som sårbar og med loven i hånd heves over kritikk.

Globalisten og Great Reset-disippelen Justin Trudeau jobber med en tilsvarende munnkurv-lov.

Kjenn på irernes frustrasjon!

Rebecca Mistereggens bevegende intervju med en irsk delegasjon i Brussel forleden, er vel verd minuttene. De forteller om irenes nye virkelighet i et land på vei til å bli ødelagt av WEF-disipler, en lovgivning som gjør den innfødte befolkningen bokstavelig talt husløse til fordel for migranter og flyktninger – og som altså nu skal nektes å uttrykke seg fritt. 

Innslaget med irene starter efter tre minutter og førti sekunder:




Ingen vitser om Erdoğan i Tyrkia

En rekke land har implementert en for myndighetene funksjonell hatprat-lov. I Tyrkia ble Gülşen, en populær, erotisk markedsført popsangerinne, arrestert og nettopp idømt ti måneders betinget fengsel for hatprat efter å ha vitset om landets imam-hatip-skoler.

Hennes forbrytelse var å si at gitaristens eneste perversjon var å ha gått på en slik skole. Gjentar hun sine morsomheter må dommen sones.

Erdoğan har sin utdannelse fra en imam-hatip-skole. Samme dag som Gülşen ble dømt, løslot Erdoğan et Hizbollah-medlem som satt på livstid for å ha kvalt tre mennesker:

Ferskt fra woke

Nu er det kommet en ny krenkbar gruppe: Barn. Setter du deg over dem er det «childism». 

Lørdag arrangeres det nye demonstrasjoner mot loven i Dublin.

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.