Den legendariske britiske komikeren John Cleese (81) skal medvirke i en ny tv-serie på Channel 4 om politisk korrekthet, woke-ideologi og kanselleringskultur.

Serien Cancel Me skal ta for seg woke-generasjonen og politisk korrekt sensur, skriver The Guardian. John Cleese møter ulike personer som har blitt rammet av den nye trenden, men han møter også venstreaktivister som står bak kanselleringene.

The new documentary will reportedly explore “why a new ‘woke’ generation is trying to rewrite the rules on what can and can’t be said”.

Cleese sier i en uttalelse:

– I’m delighted to have a chance to find out, on camera, about all the aspects of so-called political correctness. There’s so much I really don’t understand, like: how the impeccable idea of ‘Let’s all be kind to people’ has been developed in some cases ad absurdum.

Det tidligere medlemmet av Monthy Python, og senere frontfigur i Fawlty Towers, har lenge vært en uttalt kritiker av politisk korrekthet. I april skapte han oppmerksomhet ved å be om unnskyldning for at han hadde gjort narr av hvite engelskmenn gjennom hele sin karriere.

Han har også uttalt seg på en måte som virket kritisk til utskiftingen av den britiske befolkningen, som da han for noen år tilbake sa at London ikke lenger føltes som en engelsk by på grunn av alle innvandrerne.

Han har senere gjentatt dette, og nekter å trekke tilbake uttalelsen.

Londons borgermester Sadiq Khan svarte på klassisk, politisk korrekt måte:

– Londoners know that our diversity is our greatest strength.

The Guardian

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂