Skjermdump: unwoke.hr

– Ansett tenkere, ikke aktivister, lyder slagordet til den nye plattformen for arbeidsformidling, Unwoke i USA. De ønsker å være en motvekt til hemningsløs radikal tenking, kvotering og venstreideologi på arbeidsplassen, og anser det som sitt oppdrag å fremme et samfunn basert på opplysning, skjønnhet, sannhet og frihet.

‘Woke’ er et afro-amerikansk slanguttrykk som betyr noe i retning av «vær bevisst på urettferdighet og rasisme». 

HR-platformen er et svar på BLM og Woke-bevegelsens stadig mer ødeleggende grep på Amerikas forente stater. Unwoke ønsker å gjenvinne initiativet for fri og uavhengig tenkning gjennom fire markedsintiativer. «Unwoke work» er det første steget. Utvilsomt et steg i riktig retning.

Ifølge selskapet har de mottatt tusenvis av kjærlighetsbrev fra støttespillere etter at plattformen ble lansert, men lanseringen har provosert aktivistene på venstresiden. I et åpent brev forklarer Unwoke.hr at de har satt pris på den endeløse og uintelligente trollingen til venstreaktivistene:

We built the entire Unwoke platform over a weekend to see if a concept like this would stick. So of course there were flaws. But the trolls did us a favor by exposing our vulnerabilities. Then they put their findings on social media so we could fix everything immediately. Just brilliant work there. Free lunch as far as we’re concerned. So stay tuned, a lot of new and exciting updates are coming very soon!

De har også gjort det tydelig at de ikke vil akseptere at media svartmaler konseptet deres ved å linke selskapet til rasisme og «white supremacists»:

Please remove your statements linking us to «white supremacists», calling us «dumb» and deserving of being «trolled to death». Fail to do so and you will have a nice defamation suit coming your way very soon. Trust us, serving you would be an absolute joy.

«Let the woke go broke»

Selskapet forsikrer potensielle arbeidsgivere at ved å registrere seg og finne ansatte på deres plattform, kan de lene seg tilbake og bevitne hvordan deres woke-konkurrenter ødelegger seg selv ved å ansette basert på hudfarge, etnisitet, kjønn og identitet.

Don’t interrupt your competition when they are making a mistake. Let them fill their diversity quotas. Let them exhaust their resources, efforts and reputation on being “woke”. Let them posture about their so-called virtues. Let their employees walk on eggshells in their bubble wrapped offices. Let them think they are changing the world for the better. Let them think they are the counterculture. Let them issue public apologies in commercials and on Twitter for the crimes of simply existing. For improving the lives of billions through their services and innovations. Employing millions of people, contributing immeasurably to the local and global economy. Raising billions out of poverty. They have nothing to be sorry for. But they have chosen the path they are on.

De legger til at deres plattform fremmer kandidater basert på kompetanse, uavhengig av farge, kjønn, seksuell orientering og religion. Oppfordringen til arbeidsgivere er å gå tilbake til normal etisk standard:

While you base your hiring decisions on seeking out the best, brightest, smartest, and most competent employees you can find. People from all walks of life who above all else value the truth, hard work, freedom, and the pursuit of happiness. You have nothing to be sorry for. We thank you for your innovations, services, and contributions to advance the human condition. We’re looking forward to working with you to keep your business running in top form without being destroyed from within by grievance politics and divisive influencers.

– Et samfunn basert på opplysning, skjønnhet, sannhet og frihet, slik Unwoke ønsker seg, høres jo helt utopisk ut, selv om det vel var disse idealene det norske samfunnet en gang i tiden bekjente seg til.

En tar seg i å ønske at NAV og norske HR-byråer hadde tenkt i de samme baner.

Men, sukk, det er nok en enda større utopi….

 

 

 

 

 

 

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.